Immigració

Alerta a Argentina dels problemes d'allotjament a Andorra

Una youtuber especialitzada en assessories per emigrar a Europa ha publicat un vídeo on recomana als immigrants no venir al Principat sense pis ni feina

La youtuber Aye Cipriano explicant la situació actual a AndorraAye Cipriano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una youtuberargentina especialitzada enassessoriespersonalitzades per emigrar a Europa ha publicat un vídeo per alertar als llatinoamericans que no vinguin al Principat sense feina ni allotjament. "Andorra ja no és el que era, ja no és un lloc fàcil on emigrar", incideixAyeCipriano, que explica que Andorra és un país "summamentpetit" i que hi ha persones "dormint al carrer i en sofàs perquè no tenen on quedar-se", com d'altres que "han de tornar a Espanya per poder anar i venir fins que trobin allotjament".

La dona menciona la popularitat del Principat a Llatinoamèricaper ser un dels països "més fàcils on emigrar", afegint que la crisi que hi ha a actualment als països sud-americans ha causat que molta gent emigrés cap aquí. La seva recomanació és trobar feina i pis abans de marxar, així com tenir algun amic o conegut que els pugui rebre o deixar lloc on dormir. Amb tot, alerta que en cas de trobar allotjament els preus són "molt alts" i "no tenen res a veure amb els llocs que s'ofereixen": "Els preus estan apujats per fer negoci i captar a les persones que necessiten lloc on viure", assegura. Per això, considera que la situació al país fa que emigrar aquí "ja no sigui rendible": "Si un salari és de 1.200-1.300 euros més propines, pagar 1.000-1.200 euros per una habitació en un pis compartit no és rendible", apunta.

La dona compta amb un canal deYoutubeamb més de 21 mil subscriptors on dona consells irecomanacionssobre països europeus on emigrar.

tracking