un milió d'euros

L'aeroport d'Andorra-la Seu operarà vols nocturns a partir del gener

Les tres torres que il·luminaran els carrers de rodatge ja estan instal·lades

La instal·lació de les tres torres.C. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres perquè l’aeroport d’Andorra-la Seu pugui operar vols nocturns avancen a bon ritme, i ahir van quedar instal·lades les tres torres de grans dimensions que serviran per il·luminar la plataforma i els carrers de rodatge de la instal·lació. Operaris encarregats de dur a terme els treballs van aixecar les estructures, de quinze metres cadascuna, amb l’ajuda de dues grues. Davant del bon pronòstic, Aeroports de Catalunya va informar ahir que l’obra estarà enllestida abans que acabi l’any i que a partir del gener vinent la instal·lació estarà ja preparada per operar vols nocturns.

De manera paral·lela a l’aixecament de les tres estructures, continuen els treballs per abalisar la pista d’aterratge i enlairament. L’empresa que du a terme aquestes tasques ho està fent en horari nocturn (entre les vuit de la tarda i les vuit del matí) per tal de reduir al màxim l’afectació de l’operativa de l’aeroport. Per la seva part, els tècnics han senyalitzat ja els punts on quedaran situats els sistemes d’il·luminació i estan en espera que arribi el material per poder-los instal·lar.

La inversió de les dues actuacions supera el milió d’euros. La il·luminació de la plataforma i els carrers de rodatge van a càrrec de la signatura Urbalux, SA, i suposen una inversió de 578.400 euros (amb impostos). En canvi, la instal·lació del sistema d’abalisament de la pista, de 1.440 metres de longitud, és càrrec de l’UTE Ohl Serveis Ingesan-Insae Infraestructures, que va guanyar el concurs per 428.072 euros (amb impostos).

ELS TERMINIS

-A final d'any

Aeroports de Catalunya va informar ahir que, tenint en compte els grans avenços, les obres estaran enllestides abans que acabi l’any.

-A partir del gener

A partir del gener, l’aeroport d’Andorra-la Seu estarà preparat per operar vols nocturns. La inversió ha estat de més d’un milió d’euros.

tracking