carta a la generalitat de catalunya i als ajuntaments

La plataforma de Tresponts reivindica reobrir el túnel

Els veïns denuncien la perillositat de circular per la carretera antiga

El túnel de Tresponts.C. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de veïns del túnel de Tresponts va instar ahir la Generalitat a reobrir la galeria de la C-14, al seu pas per l’Alt Urgell, “amb la màxima urgència”, i a buscar solucions “més idònies” que “minimitzin el risc” de la població. De fet, no descarta iniciar mobilitzacions si la situació “s’allarga” i no rep “explicacions” de les autoritats.

El col·lectiu va manifestar que considera un perill “massa elevat” per als conductors haver de tornar a circular cada dia per la carretera antiga, “on la caiguda de roques és constant”, i insisteix que és un “malson”. De fet, afirma que “diàriament” troba rocs a la calçada i tem que “qualsevol dia pugui caure una roca gran i causar una catàstrofe”.

El col·lectiu va enviar cartes al departament de Territori català i als ajuntaments d’Organyà, Fígols i Alinyà, Coll de Nargó, Ribera d’Urgellet, Oliana, Montferrer i Castellbò, la Seu, Peramola i Cabó. En l’escrit va denunciar la falta d’informació i va lamentar que després de més d’un mes de tancament del túnel arran del despreniment d’un dels motors dels ventiladors “no se’ns han comunicat els motius ni el temps previst de tancament”. Adela Bonet, representant del grup de veïns, va recordar a la carta que formen part de la comissió de seguiment de les obres de Tresponts i va demanar explicacions “clares i veraces”. El túnel de Tresponts va quedar tancat el 21 de setembre i continua sense data d’obertura. El govern català està pendent de disposar de l’informe que determini si és segur reobrir la galeria amb un ventilador menys mentre durin les tasques de reparació del motor.

tracking