x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reducció del consum

Govern i l'AGIA pacten les mesures d'estalvi a les comunitats de veïns

Calvó aposta per “la concertació social” abans d’aplicar mesures obligatòries
La ministra Calvó i Casellas durant la signatura del conveni.

La ministra Calvó i Casellas durant la signatura del conveni.

La ministra Calvó i Casellas durant la signatura del conveni.

SFGA / J. A. Viladot
Actualitzada 08/11/2022 a les 12:32
El Govern segueix impulsant convenis amb els diferents sectors socioeconòmics per intentar fer arribar l’estalvi energètic a tots els sectors de la ciutadania. Ahir, l’executiu va signar un nou acord, en aquest cas amb el Col·legi Professional d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA), per seguir sumant en l’intent d’aconseguir reduir el consum energètic en un 15%. Així, segons va explicar la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, la intenció és que tots els sectors puguin sumar-se a aquest conveni. “Com sabeu hem volgut anar tocant sectors; ara també hi sumem la ciutadania mitjançant els gestors immobiliaris”.

En aquest sentit, la voluntat del conveni signat és que l’AGIA “faci de corretja de transmissió d’informació”, tant amb els propietaris de pisos com amb els gestors de comunitats de veïns, passant pels inquilins. De fet, el conveni no especifica mesures concretes per al cas de l’AGIA, segons va detallar la ministra, més enllà d’aquesta voluntat de transmissió de la informació i conscienciació de la ciutadania perquè les accions s’apliquin també a les zones comunes dels edificis i de forma individual a les llars del país. “És un pacte més que se suma a la resta de pactes”, va defensar Calvó. Per la seva banda, el president de l’AGIA, Gerard Casellas, va defensar que “som sensibles a la problemàtica que hi ha amb les dificultats amb l’abastiment d’energia; com a col·legi tenint els canals per transmetre la informació a totes les comunitats ens sumem a l’estalvi”.

En espera de la llei
D’altra banda, la ministra Calvó va tornar a defensar la voluntat del Govern d’intentar conscienciar tots els sectors econòmics abans d’aplicar mesures d’obligat compliment. “Ara per ara, mesures obligatòries no n’hi ha cap; estem en una fase de concertació social.” A més, la titular de Medi Ambient va asseverar que “si s’han d’implementar [mesures obligatòries] serà quan tinguem en vigor la llei”.


Tanmateix, la ministra Calvó va posar en valor que ja hi ha un centenar d’empreses que s’han sumat a l’acord, així com el fet que s’estan duent a terme visites personalitzades per analitzar la implementació de les mesures per acabar decidint, a final de mes, si s’han d’aplicar més o fer-les obligatòries.
Etiquetes
  • #15 Ciutadà
    (08/11/22 21:51)

    MAFIA....

    Respondre
  • #14 Núria
    (08/11/22 17:42)

    Estalviem energía a casa, a les escoles, ... Pero les botigues amb les portes obertes i la calefacció engegada, les neveres dels supermercats sense portes, vitrines amb iluminacions escandaloses fins i tot de nit quan no hi ha quasi gent pel Carrer, ....i ningu els hi diu res. Feu riure amb les vostres restriccions.

    Respondre
  • #13 toni
    (08/11/22 17:05)

    Te una solució dificil tot plegat. elsa que pugen a Andorra tenen poder adquisitiu important... no sé pas com ho farem per poder tenir pisos pels d'aqui. 

    Respondre
  • #12 joan
    (08/11/22 16:19)

    No us volem veure en cap cimera presencial mes, si els demés hem d'estalviar, vosaltres haurieu de començar a donar exemple!!! Ni fonts de llum, ni viatges en avions , ni administracions obertes quan sigui fosc, i de pas us podeu estalviar les 5000 i 50 events fotos de campanya electoral

    Respondre
  • #11 Mr
    (08/11/22 15:22)

    A veure, no és gaire dificil d'entendre, que ja no es pot anar per casa a l'hivern com si fos estiu, amb pantalons i maniga curta...

    Respondre
  • #10 Pablo
    (08/11/22 12:40)

  • #9 desh
    (08/11/22 12:11)

    En serio!! va dir..
    Nomes que obliguin a ficar portes als establiments de l'eix comercial i ja tenen la reducció del 15% que demanen. I els que no fiquin portes prohibició d'engegar la calefacció, ja veuras que rapid espabilarien.

    Respondre
  • #8 Anna
    (08/11/22 11:37)

    Tot plegat es ridicul, no se en que estem millorant la veritat. Les grans empreses apagen la calefacció, aigua calenta i llum perquè? per tenir mes empleats refredats? mes gent de baixa,mes costos per la CASS.
    Es ridicul tot plegat el que fem com a societat, en comptes de trobar una millora a llarg temps anem fent parxes per veure quan caura la casa.
    Es tan simple com fer estudis reals d'estadistiques no els que fa govern de tonteries de si el sou ha pujat si hi ha mes extrangers etc
    Feu una estadistica del consum que genera un BANC/proporció d'hores efectives treballades i veureu com no cal tenir la gent treballant fins les 18h sino jornada intensiva.
    Govern que esta passant el mateix, tenen obert fins les 17h però.... Marxen a fer un cafe i tornen als 40 minuts, es productiu? NO. Feu les 7hores seguides i tanqueu el xiringuito. I aixi amb moltes empreses.
    La gent es queixara els primers mesos pero despres ens acostumem als canvis igual que va passar amb els bancs.

    Respondre
  • #7 Cosme
    (08/11/22 11:29)

    I les botigues que???
    Portes obertes i calefacció a tope!!!
    No se si es mes vergonyós que indignant!!!
    Tampoc he vist que abaixin la lluminària de vitrines i rètols!!

    Respondre
  • #6 En serio!!
    (08/11/22 11:16)

    Sou uns pamplines, comenceu a apagar els llums dels camps de fútbol (varis el que juguen i els que entrenen) i del poliesportiu, que corrin amb frontals o almenys reudiu la meitat els supers llums que hi han, aquí o col·laborem tots o passem tots, però per unes coses si per altres no fa lleig.

    Respondre
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts