TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

habitatge

Casellas creu que limitar la construcció apujarà els preus

El president de l’AGIA apunta que l’oferta actual és “pràcticament nul·la”, mentre que els temporers fan disparar la demanda

Diversos pisos.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’AGIA, Gerard Casellas, creu que limitar la construcció es traduirà en un increment de preus. Així ho va explicar ahir en resposta a la proposta realitzada pel Col·legi d’Arquitectes, que va defensar reduir la superfície edificable per abaratir el preu de l’habitatge.

En aquest sentit, el president de les immobiliàries va apuntar que actualment “l’oferta és pràcticament nul·la; nosaltres no podem donar satisfacció a la demanda perquè no tenim oferta”. De fet, va explicar que els temporers que busquen un habitatge per venir a treballar han de començar a realitzar trucades el mes de setembre per intentar trobar allotjament. “Ara per ara la gent intenta espavilar-se llogant un pis i després llogant habitacions”, va defensar Casellas, que va assegurar que fins a la data no tenen constància de “pisos patera” ni tampoc de mala praxi per part de propietaris. Tanmateix, va defensar que “no hi ha res millor que la necessitat [per trobar pis] per espavilar-se”.

Així i tot, el president de l’AGIA va reconèixer que “és difícil controlar; mentre no es passi del que permet el certificat d’habitabilitat i sigui només per anar a descansar no ha de passar res, no m’agrada sentir que hi ha abusos”. D’altra banda, també va defensar que accedir a un habitatge de compra sempre ha estat difícil. “No sé què vol dir un preu per a la classe mitjana”, va asseverar amb relació a les declaracions realitzades pel Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que va asseverar que “s’han construït molts pisos però potser no són per a la classe treballadora”. A més, Casellas va recordar que “aquí, a Andorra, és molt difícil construir a preu assequible”.

tracking