x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

Rebaixada la pena a una parella condemnada per proxenetisme

Corts desestima novament l’acusació de la Fiscalia de tràfic d’éssers humans
La seu de la Justícia.

La seu de la Justícia.

La seu de la Justícia.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/10/2022 a les 12:22
El Tribunal Superior va rebaixar ahir la pena a una noia nigeriana de 22 anys que havia estat condemnada per proxenetisme, lesions i afavorir la prostitució. La seva parella, igualment condemnada per proxenestisme, va veure també rebaixada en un any la pena de presó.

El Tribunal de Corts va condemnar el juny passat un home no resident i una dona no resident a una pena de sis anys i de tres anys i mig de presó ferma, respectivament, per muntar un negoci de prostitució en un pis turístic, a Terra Vella. Corts va sentenciar la parella pels delictes majors de lesions doloses i afavoriment de la prostitució amb la concurrència de tipus qualificat per lucre i proxenetisme. A més, ambdós han de pagar una multa de 3.000 euros.

Després del recurs del lletrat, ambdós van veure ahir rebaixada la condemna de presó en un any. A més, el tribunal va desestimar de nou la demanda del fiscal, que insistia en la imputació per tràfic d’éssers humans.

Els fets es remunten al maig del 2021, quan l’home hauria proposat a la noia, que aleshores tenia 20 anys, muntar un negoci de prostitució. Per això van publicar un anunci per buscar noies disposades a prostituir-se i, quan van trobar un parell d’interessades, van llogar un apartament a Terra Vella.

El modus operandi era que ella parlava per WhatsApp amb els clients i concretava les cites. A més, es quedava tancada a una de les habitacions del pis –els clients no coneixien la seva presència– mentre l’altra noia oferia els serveis i cobrava els diners. La mateixa tarda que van publicar l’anunci dels serveis, segons va declarar en el judici la condemnada, va rebre un centenar de missatges i, en unes hores, la noia va realitzar més d’una desena de trobades.

La tarifa que van establir van ser 70 euros per mitja hora i 120 per una hora, mentre que les sortides de l’apartament es cobraven a 200 euros l’hora. El repartiment dels beneficis que van acordar va ser el 50% per a la dona que es prostituïa, el 40% per a la noia que gestionava els serveis i el 10% restant per a l’home. En un principi la jove va afirmar que la noia va venir a Andorra de forma voluntària. Va dir que va publicar un anunci en què es demanava una escort i que, per tant, no podia existir cap dubte que havia d’oferir serveis sexuals.
  • #1 Ben
    (29/10/22 12:45)

    Segueixo sense entendre què hi ha de dolent en tot això.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts