x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

La Fiscalia s'oposa a la petició de Rajoy

Considera que l’expresident espanyol allò que “realment” fa és qüestionar l’actuació judicial
Rajoy amb Fernández Díaz.

Rajoy amb Fernández Díaz.

Rajoy amb Fernández Díaz.

Actualitzada 27/10/2022 a les 12:05
La Fiscalia de Madrid ha mostrat l’oposició a la petició de l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy de paralitzar de manera cautelar la comissió rogatòria que va lliurar Andorra amb la intenció d’interrogar-lo arran de la querella presentada al Principat per l’operació Catalunya.

El Ministeri Públic es va pronunciar ahir després que aquesta setmana el Tribunal Superior de Justícia de Madrid acordés concedir la mesura cautelaríssima sol·licitada per Rajoy i la traslladés a l’Advocacia de l’Estat i a la Fiscalia perquè informin com a màxim avui. Transcorregut aquest termini, els jutges resoldran sobre la mesura cautelar.

Segons consta en el comunicat d’ahir, el Ministeri Fiscal considera que l’argument de Rajoy que s’han vulnerat els seus drets fonamentals amb la tramitació de la comissió rogatòria el que “realment” encobreix és un judici sobre l’actuació del jutjat d’instrucció número 32 de Madrid i l’Audiència Provincial.

La Fiscalia assegura, a més, que el “qüestionament” que fa Rajoy sobre la decisió de la Direcció General de Cooperació Internacional de fer curs a la comissió rogatòria seria “un examen de legalitat ordinària no susceptible d’avaluar-se” perquè no està acreditada la vulneració.

La defensa de l’exlíder del PP va al·legar que havia vist vulnerats els seus drets perquè el jutjat madrileny, en donar tràmit a l’esmentada rogatòria, no va fer el “previ control de legalitat de conformitat amb la legislació nacional i convencional en matèria de cooperació internacional”.

Tot i que l’Audiència Provincial de Madrid li va donar la raó perquè considera que aquest jutjat havia d’haver estimat els seus recursos contra la comissió rogatòria, va precisar que no podia admetre els recursos de queixa perquè la jutgessa ja havia actuat i va donar resposta al Principat. Així, va avalar l’auxili judicial brindat a Andorra.

Davant d’aquest escenari, la defensa de Rajoy va presentar un recurs d’alçada contra la decisió de la Direcció General de Cooperació Internacional de donar llum verd a la comissió rogatòria, però no va tenir èxit, perquè va ser inadmesa pel secretariat d’Estat de Justícia, que és el que ara ha demanat la revisió al TSJ madrileny. Fins ara, està pendent que es pronunciï l’Advocacia de l’Estat. Serà llavors quan el TSJ decideixi si manté la paralització urgent de la comissió rogatòria o si la desactiva fins que resolgui sobre el fons del que havia plantejat Rajoy.
Etiquetes
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts