SOLIDARITAT

Subvenció de 7.500 euros a Cooperand per l'integració social de la dona

L'executiu aportarà 6.000 euros en la formació de Gestió de les ONG i d’altres entitats sense ànim de lucre i Voluntariat de l'UdA

La ministra Maria Ubach.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha aprovat l'atorgament d'una subvenció per un import de 7.500 euros a l'entitat Cooperand per un projected’Integració Social de la Dona a Bolívia, segons ha informat el titular de Finances, Eric Jover, aquest dimecres. Així, a través del programa Prinsomula "Proyecto de Integración Social de la Mujer en Latinoamérica" es vol crear una plataforma digital on s'oferiran xerrades, activitats i materials diversos per a l'empoderament de la dona, la prevencióde les violències de gènere i domèstiques i per a l’educació de la societat per prevenir les violències envers les dones i també els menors.

En aquest sentit, el projecte vol oferir eines educatives i de formaciómitjançant una plataforma digital a la població dels 133 barris de Plan 3000, a Santa Cruz, dirigit principalment a les dones i els menors dles barris. Aquesta iniciativa neix arran de les conseqüències que va tenir la pandèmia a la zona, durant la qual els casos de violències de gènere i contra els infants van augmentar. Les fonts oficials calculen que durant l'any 2021 hi van haver 57 infanticidis i 117 feminicidis a Bolívia.

Tot i això, durant la pandèmia l'entitat va poder seguir oferint les xerrades educatives que el Govern havia finançat el 2020 en el marc del projecte Proconca gràcies a la virtualització d'aquestes. I amb això es van adonar que eren seguides per moltes persones de fora dels dos barris on es realitzaven inicialment.

Formació en Gestió de les ONG

L'executiu ha aprovat la signatura d'un Conveni amb la Universitatd’Andorra per dur a terme una formació en Gestió de les ONG i d’altres entitats sense ànim de lucre i Voluntariat.

Així, l'executiu preveu aportar 6.000 euros per al desenvolupament del curs (3.000 euros del ministeri d'Afers Exteriors i 3.000 d'Afers Socials, Joventut i Igualtat) per organitzarxerrades de sensibilització respecte la cooperació i el voluntariat internacionals dirigides a la comunitat universitària; desenvolupar un Cicle de seminaris en gestió d’entitats sense ànim de lucre; i finançar els costos de desplaçament a dos alumnes o ex alumnes de l’UdA, de menys de 30 anys, per participar a algun projecte de cooperació internacional i voluntariat a l’estranger desenvolupat per alguna ONG, preferentment del país.

La signatura s'ha realitzat davant la valoració positiva de la primera experiència d'aquest mateix conveni del 2021.

tracking