x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
aFers socials

L'Estat té la tutela de 56 menors en situació de desemparament

Trenta-dos viuen en una família d’acollida, que poden ser parents o persones alienes
Un adult i un infant caminant pel carrer.

Un adult i un infant caminant pel carrer.

Un adult i un infant caminant pel carrer.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/10/2022 a les 12:08
Afers Socials ha usat les xarxes socials per difondre la realitat dels menors que han estat apartats de la tutela dels progenitors i que estan sota la protecció de l’Estat, i per recordar a la població que existeix la possibilitat de donar-los una llar, provisional o definitiva, si és que no hi ha opció que tornin amb la família, a través del programa d’acolliment. Segons les dades difoses, actualment són 56 els menors que estan sota la tutela de l’Estat per situació de desemparament. D’aquests, 32 viuen amb una família d’acollida, sigui aliena (no hi ha cap relació de parentesc) o extensa (sí que hi ha una relació familiar entre els menors i els adults que els acullen –avis, oncles–). L’alternativa per als que no tenen l’opció de l’acolliment familiar és el recurs residencial a la institució pública de la Gavernera.

L’àrea d’Afers Socials ha impulsat tot sovint campanyes per atreure potencials llars acollidores, defensant que és l’opció més beneficiosa per a aquells infants o adolescents que, per circumstàncies diverses, no poden estar a la llar d’origen. En el post difós per Instagram la tècnica del servei especialitzat d’acolliment d’infants del ministeri d’Afers Socials, Raquel Llorens, recorda que “l’acolliment familiar és una mesura de protecció temporal”, perquè “la finalitat és que l’infant pugui tornar amb la família”, malgrat que també recorda que pot convertir-se en permanent si la reunificació no és possible. Sobre qui pot ser persona acollidora, Llorens assenyala que ho poden ser majors de 25 anys que tinguin “disponibilitat i ganes de compartir la vida amb un infant o adolescent en situació de desemparament”. Els tècnics especialitzats també avaluaran “l’estabilitat emocional, laboral o econòmica”. De fet, les persones interessades han de participar primer en sessions informatives i després han de superar una avaluació psicosocial que determinarà si són o no idònies per fer-se càrrec d’un menor.

Afers Socials recorda que “amb la col·laboració de les famílies d'acollida, un equip format per una tècnica d’atenció social i un psicòleg vetlla per proporcionar-los un entorn afectiu, saludable i estable propici al seu desenvolupament i educació el temps necessari per facilitar la futura reunificació familiar”. Les persones o famílies interessades a participar-hi poden demanar més informació a través del 874 800 o el correu electrònic acollimentfamiliar@govern.ad.
Etiquetes
  • #1 Children
    (07/10/22 13:24)

    Lamentablement n'hi haurà molts més, és la tendència a tot occident perquè el problema és que no es consideren les causes, es considera el problema.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts