TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

6è Diàleg Transfronterer

Andorra i Occitània amplien la cooperació econòmica

Crearan un grup de treball per explorar com les empreses del respectius països poden participar en concursos públic

6è Diàleg Transfronterer Andorra- OccitàniaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena trobada del diàleg transfronterer entre Andorra i l'Occitània ha donat com a resultat la creació d'un grup de treball per fomentar la cooperació econòmica. Així ho ha explicat el cap de Govern, Xavier Espot, que ha apuntat que "encara estem en un punt molt embrionari" però que l'objectiu seria aprofitar l'acord d'associació amb la Unió Europea perquè "empreses andorranes puguin participar en concursos públics del país francès i viceversa".

A més, el prefecte de l'Occitàniatambé ha detallat que l'acord del conveni de cooperació sanitària, que inclourà aspectes com la salut mental o les emergències,essignarà abans de finals d'any.

Més mobilitat

La trobada també ha servit per revisar els acords ja vigents en matèria de mobilitat. En aquest sentit, Espot ha agraït els prop de 300 milions d'euros que França invertirà en elspropers anysper millorar els accessos a Andorra des de Perpinyà i Tolosa.

A més el cap ha assenyalat que calia "tornar a equilibrar les relacions amb França",doncsconsidera que en els últims anys Andorra ha incrementat més les relacions amb Espanya i Catalunya que no amb el país veí del nord.

6è Diàleg Transfronterer Andorra- Occitània

tracking