pregunta parlamentària

L'Andorra Multisport Festival va generar 5,7 milions de retorn

L'Ironman 70.3 va suposar un retorn econòmic d'1.116.000 euros

L'Ironman 70.3Ironman

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Andorra Multisport Festival va generar 5.696.000 euros de beneficis, segons informa el ministre d'Economia, Jordi Gallardo. Les xifres, que es desprenen de les dades facilitades per part de l'organització de l'esdeveniment, s'han fet públiques al butlletí del Consell General en resposta a la pregunta feta per la consellera general socialdemòcrata Susanna Vela sobre l'Ironman 70.3. Concretament, el retorn econòmic d'aquesta prova, que forma part de l'Andorra Multisport Festival, va ser d'1.116.000 euros. El càlcul té en compte les despeses en hoteleria, restauració, compres i serveis turístics dels 800 atletes inscrits a la prova i els tres acompanyants de mitjana, que van fer estada al país durant els dies de la prova.

En referència a l'elecció dels itineraris de l'Ironman70.3, el butlletí apunta que es van celebrar reunions de preventius amb tots els departaments de circulació afectats per tal de coordinar i dissenyar el recorregut segons "criteris explicitats" i establir els horaris i procediments de reobertura o desafectació de vies. A més, les reunions van determinar els permisos i procediments per difondre les afectacions viàries en les zones afectades, segons s'afegeix en el mateix informe. En aquest sentit, informen que es van desestimar alternatives de traçats per al tram de bicicleta com les carreteres de la Peguera i del coll de la Gallina, a Sant Julià de Lòria, perquè van considerar que provocaria "més afectació de trànsit a la parròquia i a carreteres d'Espanya coincidint amb un diumenge" i era "excessivament exigent".

En el butlletí firmat en nom del ministre Gallardo, s'assegura que l'esdeveniment va seguir el Reglament de grans esdeveniments en el medi natural i que la senyalització i els equipaments temporals "van ser retirats totalment 48 hores després de l'acabament de la prova".

Nova pregunta de Vela

Per tal d'ampliar la informació sobre l'afectació mediambiental de la prova Ironman 70.3, Vela ha presentat una nova demanda d'informació per sol·licitar "tota la documentació produïda pel departament de Medi Ambient relativa al control i comprovació dels treballs de reparació dels espais naturals que hagin pogut resultar malmesos a conseqüència del desenvolupament de l'esdeveniment".

tracking