CLIMA

La temperatura de setembre és 1,23 graus més alta que la climàtica

Pel que fa a les precipitacions ha estat un mes sec on s’han acumulat fins a 64.9 mm de precipitació repartides

Seguiment anual de la temperatura mitjana mensual durant el 2022FEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les temperatures d'aquest mes de setembre han estat càlides tot i el final de mes emblanquinat, segons informa Andorra Recerca i Innovació (ARI) en l'informe publicat avui. Així, latemperatura mitjana ha estat de 16.5ºC (quan la mitjana és 14.9ºC) això representa una anomalia positiva de 1.23ºC respecte la mitjana climàtica pel període de referència 1981-2010. A més, latemperatura màxima mitjana ha estat de 22.1ºC i la mínima de 10.2ºC.

En aquesta línia, l'ARI informa que les temperatures diàries s’han situat per sobre la mitjana a principis de mes. Així, el període més càlid registrat va ser del 5 al 12 , amb temperatures de fins a 29ºC a l’estació de Central de FEDA. A partir del 13 va haver-hi una normalització de les temperatures i el dia 23 es van normalitzar amb màximes que no arribaven a 25ºC i mínimes inferiors a 12ºC i un final de mes per sota la mitjana climàtica.

Pel que fa a les precipitacions ha estat un mes de setembre sec a l’estació de Central, on s’han acumulat fins a 64.9mm de precipitació repartides durant tot el mes. Els episodis més destacats on s’ha acumulat més precipitació han estat el dia 2 amb 11,2 mm i els dies 13 i 14 amb 28 mm. El final de mes va venir marcat per la baixada de temperatures acompanyada per precipitacions en forma de neu als cims més alts. La nevada més generosa va ser el dia 30 que va deixar fins a 2 centímetresa l’estació de Sorteny.

Previsió de pluja el cap de setmana

El servei Meteorològic informa que les altes pressions deixen un dia assolellat al país, tot i alguns núvols al sud. D'altra banda, apartir de demà s'espera que els núvols siguin més presents i puguin deixar algun ruixat feble durant el cap de setmana.

tracking