TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Taxes

La recaptació pressupostada de la taxa de pisos buits és de 100.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capítol d’impostos directes del pressupost del 2023 elaborat per l’executiu només preveu uns ingressos de 100.000 euros amb relació a l’impost sobre els habitatges buits. Cal tenir en compte que el Govern va revisar recentment aquest impost, que havia deixat dubtes en el si de l’executiu perquè no havia acabat de funcionar. Així, el consell de ministres va aprovar endurir aquest impost i passar d’un import de 5,05 euros el metre quadrat a un de deu euros. Aquestes dades impliquen que –tenint en compte que la taxa és anual– l’executiu contempla aplicar aquest tipus impositiu a un total de 10.000 metres quadrats.

Cal recordar que segons les estimacions de l’executiu al Principat hi ha uns 6.000 pisos buits i, si bé per exemple les segones residències estan exemptes d’aquest impost, la previsió d’ingressos està lluny del nombre de metres quadrats buits al país. Tanmateix, el mateix ministre de Finances, Eric Jover, va recordar que les previsions d’ingressos dutes a terme per realitzar els comptes són “conservadores” i que, com va explicar en roda de premsa, s’estudiarà obrir expedients sancionadors a aquells propietaris que hagin d’abonar l’impost i no ho hagin fet ja.

El ministre Jover ha explicat aquesta tarda en la roda de premsa de consell de ministres que s'ha fixat la xifra de 100.000 euros de recaptació de la taxa de pisos buits seguint un criteri de prudència i perquè el Govern mai no ha tingut "afany recaptatori" amb aquesta figura impositiva. I ha remarcat que "m'encantaria que no recaptéssim ni un euro" sinó que la taxa fos la palanca perquè els propietaris posin els habitatges buits en lloguer.

tracking