comptes de l'estat

El Govern crearà 71 places de funcionaris l'any vinent

Hi ha contractacions a tots els ministeris menys a Afers Exteriors i Turisme

La justícia s'emporta el gruix de contractacions, amb 26 noves places.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La memòria del projecte de llei del pressupost preveu 71 contractacions per al 2023. A més de les 26 per al ministeri de Justícia (de les quals 25 seran destinades al pla de xoc anunciat per al Consell Superior de la Justícia), que ja va avançar el ministre de Finances, Eric Jover, la memòria del projecte de llei també preveu la incorporació de fins a 14 places vinculades al ministeri d’Afers Socials. De fet, el projecte de pressupost contempla incorporacions per a tots els ministeris exceptuant el d’Afers Exteriors, el de Turisme i Telecomunicacions i el del cap de Govern.

Així, en matèria d’Afers Socials, hi ha previst incorporar un administratiu i un tècnic administratiu, dos tècnics d’atenció social, un traductor i cinc treballadors familiars sociosanitaris. Les altres quatre places restants, corresponen a tres membres per al departament d’Infància, Adolescència i Joventut (dels quals dos seran tècnics d’atenció especial i l’altra plaça serà per a un psicòleg d’afers socials), i un tècnic del departament d’Afers Socials, Joventut i Igualtat.

A més de les places ja esmentades, també es preveu la incorporació de fins a deu membre vinculats a Interior. En total seran sis membres pel departament de Policia –quatre agents i dos analistes financers– i quatre per al departament d’Institucions Penitenciàries. Pel que fa a la duana, l’executiu preveu incorporar cinc nous agents el proper curs. En relació amb el ministeri d’Ensenyament, se cercarà un tècnic d’ensenyament superior, un tècnic especial de reconeixement de titulacions i un tècnic de recursos humans per al departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans. Per la seva banda, la secretaria d’Estat de Salut vol incorporar un inspector tècnic i un tècnic administratiu de Salut. Per últim, la memòria també recull tres incorporacions al departament de Registres Jurídics, i una incorporació a departaments com la UIFand, Protecció Civil, Territori, Agricultura, Promoció Cultural, secretaria d’Esport, Funció Pública i Sistemes d’Informació.

Segons el pressupost, la partida que es destinarà per al 2023 per a personal fix serà de 91,9 milions d’euros, dels quals 70,7 corresponen al sou base de funcionaris i agents de l’administració de caràcter indefinit. Pel que fa als alts càrrecs, els comptes preveuen una despesa de 4,1 milions. En total, el pressupost contempla unes despeses de personal de 131,5 milions d’euros.

tracking