TRANSPORT

Barcelona amplia l'accés per a vehicles contaminants a 24 dies

L'ajuntament de la capital catalana ha actualitzat l'ordenança municipal que es preveu que es puguin aprovar el mes de gener

La zona de baixes emissions de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Barcelona ha actualitzat l'ordenança municipal de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de la ciutat, que continua vigent tot i que la sentència en contra ha estat recorreguda davant del Tribunal Suprem, segons informen diversos mitjans. Així, la principal novetat és l'ampliació de les excepcions. És a dir, les autoritzacions diàries per a un accés esporàdic (d'aquells vehicles sense etiqueta), inclosos els vehicles històrics i clàssics, seran de dos mensuals, o sigui passen de 10 a 24 anuals. Ara mateix hi ha uns 50.000 vehicles d'aquest tipus que han demanat alguna autorització excepcional. Així mateix, els vehicles estrangers que no compleixen amb els requisits tecnològics i d'emissions també tindran24dies anuals per poder accedir a la zona.

També hi ha hagut altres modificacions que es preveu que es puguin aprovar el mes de gener. Tanmateix, el consistori català no ha modificat l'àmbit de la Zona de Baixes Emissions, és a dir, continua sent el comprès entre les rondes de Barcelona inclòs el que no forma part del terme municipal de la capital catalana -afecta una àrea de més de 95 quilòmetres quadrats - ni tampoc fer cap alteració en els horaris actuals que continuen sent els dies feiners de dilluns a divendres entre les 7 hores i les 20 hores.

tracking