el problema es produeix fa mesos

Les farmàcies pateixen falta de medicaments gals fa mesos

El col·legi va demanar al ministeri que intercedís però la situació es manté igual

Efferalgan i Doliprane són dos dels fàrmacs que ja no s'abasteixen.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de medicaments francesos a les farmàcies fa mesos que pateix dificultats que el col·legi va trametre al ministeri de Salut per demanar que intercedís per cercar una solució. Un desabastiment provocat, d’una banda, per una disminució de les unitats que arriben de determinats productes i, de l’altra, de medicaments que directament ja no s’abasteixen a les farmàcies del país perquè no compten amb l’autorització dels veïns del nord. Fàrmacs que ja no arriben i que, d’altra banda, són en alguns casos d’ús molt habitual com Doliprane o Efferalgan, tots dos dispensats per combatre símptomes de refredats o grip, per exemple. Entre els no autoritzats també hi ha Diprosone, que està indicat per a afeccions de la pell, Atacand, per a la insuficiència cardíaca, o Exforge, per tractar la pressió arterial elevada. L’alternativa són els fàrmacs espanyols.

El col·legi espera una solució que de moment no ha arribat. Segons fonts coneixedores, s’ha explicat al col·lectiu professional que de la problemàtica s’està ocupant directament el ministre de Salut, Albert Font, però ara per ara no hi ha novetats i els establiments hauran de continuar gestionant les mancances.

TERCER PAGADOR

D’altra banda, els responsables del col·legi han informat els establiments que l’ampliació del tercer pagador a les farmàcies no es farà efectiva fins que no s’implanti la recepta electrònica, un projecte que s’està treballant. Aquest mes entra en vigor el nou sistema de reemborsament per als majors de 65 anys, que ja no hauran d’avançar la totalitat de les despeses mèdiques.

NOUS CRITERIS PER DISPENSAR EL MEDICAMENT OZEMPIC

Un nou decret fixarà canvis en el reemborsament de la semaglutida, principi actiu present en el fàrmac Ozempic, que està indicat per reduir els nivells de sucre en sang i pot ajudar a prevenir una malaltia cardíaca, combinant-ho amb dieta i exercici. Un cop es publiqui el decret, segons la informació que han rebut les farmàcies, la dispensació d’aquest medicament necessitarà d’un formulari mèdic específic per tal que sigui reemborsable per la Seguretat Social.

tracking