CANVI CLIMÀTIC

Joves dels Pirineus presenten set projectes per a l'acció climàtica

El fòrum ha reunit més de 60 joves d'Andorra, Occitània, Nouvelle-Aquitaine, Aragó, Navarra i Euskadi a Hondarribia

Participants al fòrum.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) ha reunit al II Fòrum Transpirinenc de la Joventut, a Hondarribia, a més de 60 joves procedents d'Andorra,Nouvelle-Aquitaine, Occitània, Catalunya,,Aragó, Navarra i Euskadi. Des de dijous, han treballat en set projectes de cooperació en acció climàtica que donen continuïtat al Manifest de la Joventut Pirinenca elaborat el 2021. Durant el matí, han presentat les seves propostes a una desena de representants institucionals dels set territoris pirinencs.

El president de laCTPi Lehendakari,ÍñigoUrkullu, ha assenyalat aquest matí al grup de participants que "sou vosaltres els primers a capgirar la situació provocada pel canvi climàtic i fer dels nostres països un model de desenvolupament respectuós que garanteixi el benestar i el desenvolupament sostenible de les generacions futures".

Al costat de l'alcalde d'Hondarribia,TxominSagarzazu, ha saludat els participants i elsecretari generalde laCTP,MikelAntón, ha destacat que "és del tot pertinent que hàgiu triat el canvi climàtic, cal celebrar que estigueu treballant una qüestió horitzontal que impregna totes les nostres àrees de treball. Nosaltres som avui aquí per aprendre del vostre punt de vista i intentar integrar-lo en les nostres polítiques". Per la seva banda, el director de laCTP,Jean-LouisValls, ha animat els joves: "els vostres projectes no s'acaben demà, amb el Fòrum. Volem que continuïn, que arribin a terme i, per què no, que s'integrin en altres iniciatives més grans".

tracking