afers exteriors

Putin prohibeix el pas de camions andorrans per carreteres russes

Rússia veta el transport internacional de mercaderies a països de la llista d’hostils

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va signar ahir un decret per prohibir el transport internacional de mercaderies a través de carreteres russes per part de camions que operin per a països hostils que hagin imposat sancions contra Moscou.

El govern de Rússia va aprovar al març una llista d’estats i territoris que han portat a terme “accions hostils” contra Rússia, a petició del president, Vladímir Putin, i que inclou Andorra a més de tots els països de la Unió Europea (UE), els Estats Units, el Japó i Corea del Sud.

La llista en qüestió també inclou altres països com, per exemple, Austràlia, Albània, el Regne Unit, Islàndia, el Canadà, Liechtenstein, els Estats Federats de Micronèsia, Mònaco, Nova Zelanda, Noruega, San Marino, Macedònia del Nord, Singapur, Taiwan, Ucraïna, Montenegro i Suïssa.

Segons el decret publicat ahir al portal d’informació jurídica de Rússia, l’executiu decidirà la durada, el tipus de transport i les excepcions per a aquesta prohibició, segons va recollir l’agència de notícies Interfax.

Des que va començar la invasió russa a Ucraïna el 24 de febrer passat, el mandatari rus ha signat una sèrie de decrets, com ara l’obligació de pagar el gas rus en rubles, contra els països hostils en represàlia per les sancions a Moscou.

tracking