Govern

El pla de la infància i l'adolescència facilitarà l'accés als anticonceptius

Les 42 accions que s'hi preveuen requeriran una dotació de 900.000 euros anuals

Presentació Pla Nacional de la Infància i AdolescènciaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pla Nacional de la Infància i l'Adolescència (PNIA) preveu la realització de 42 accions, la implementació de les quals tindrà un cost anual de 900.000 euros fins el 2026. Així ho han donat a conèixer aquest matí la ministra d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, les dues carteres que han capitanejat aquesta iniciativa. Moltes de les accions previstes han estat demanades pels propis infants i adolescents, ja que s'ha optat per un procés "molt participatiu per a l'elaboració del pla", i algunes d'elles estan ja en marxa actualment.

Una de les accions que es preveuen al pla és facilitar l'accés als mètodes anticonceptius, el que suposa incrementar les actuacions que ja s'està fent als centres escolars. D'aquesta manera, es vol identificar quines són les dificultats per accedir als mètodes anticonceptius i posar-hi remei.

Una altra proposta és apropar la figura del cos de policia als infants i adolescents, com a referent de protecció, per a la qual cosa es crearà una comissió mixta per compartir neguits, identificar zones i conductes de risc i proporcionar més seguretat als infants i adolescents.Pallarésha reconegut que aquesta demanda del col·lectiu d'infants i adolescents "ens va sorprendre una mica".

La intenció, tal com ha exigit el Consell d'Europa -organisme que han col·laborat en la confecció delPNIA-, és que el pla tingui una dotació en els pressupostos de cada any, el que "donarà qualitat al resultat final", segons ha manifestatPallarés. Per la seva banda,Villarrublaha ressaltat el fet que el pla "no és una declaració d'intencions", sinó que s'intentarà que totes les accions s'acabin complint "perquè totes són viables".

tracking