x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Transport públic

Reforç de les línies d'Arinsal i Ordino a primera hora del matí

Les places s’amplien amb un bus més gran en el primer cas i un d’extra en el segon
Un autobus puja direcció la Massana

Autobus transport Massana

Un autobus puja direcció la Massana

Fernando Galindo
Actualitzada 29/09/2022 a les 12:05
Algunes línies de transport públic incorporaran canvis de manera imminent per fer front a les incidències detectades els darrers dies, essencialment motivades per una demanda important de viatgers en hores punta que solen coincidir amb l’entrada i sortida de les escoles. El Govern va precisar que el departament responsable de l’àrea de Transport i les empreses concessionàries mantenen reunions setmanals per valorar el funcionament del servei, i que en la que van mantenir dimarts passat es va acordar que aquesta mateixa setmana l’autobús que surt a les 7.05 hores d’Arinsal en direcció la capital serà de 73 places en lloc de les 50 del vehicle que cobria el trajecte fins ara. Cinc minuts més tard surt un altre bus que ja és de 73 places. Aquesta línia va provocar queixes ciutadanes a principi d’aquesta setmana a través de les xarxes socials. Un usuari va lamentar que viatjaven “com els vedells a l’escorxador”, denunciant que el vehicle anava ple a vessar. Tot i que es guanyin places, l’executiu va assegurar que mai s’ha superat l’ocupació màxima per a la qual estan homologats els diferents vehicles.

A la mateixa hora també es reforça la línia que surt d’Ordino en direcció Aixovall. Hi haurà un servei extra a les 7.15 hores que se suma als que ja hi ha a les 7.10 i a les 7.25. En aquest cas, el reforç s’ha previst a partir de dilluns que ve.

Els altres dos canvis que s’incorporen als trajectes pretenen donar resposta a la punta d’alumnes al transport públic en dos casos molt concrets. El primer és un reajustament d’horari del trajecte entre Encamp i la capital de les 17.10 hores. Es mou cinc minuts i sortirà a les 17.15 hores per poder absorbir els alumnes de secundària que surten a aquella hora de l’escola i que no tenen temps d’arribar a les 17.10 hores, amb la qual cosa acaben desbordant el servei posterior. I, finalment, hi haurà un vehicle de reforç més entre la Margineda i Andorra la Vella els dimecres a les 14 hores.

Tots aquests canvis se sumen a l’introduït amb l’arrencada del curs escolar i que va suposar els 18 vehicles més d’afegit al servei després de valorar l’impacte que podria tenir en el transport públic el començament de les classes i els 2.600 alumnes amb l’abonament de bus jove i, per tant, potencials usuaris. Els reforços estan concentrats a l’entrada i sortida de les escoles, de les set a les nou del matí i entre les 16.30 i les 18.30 hores.

ELS CANVIS

1 Un bus de 73 places a les 7.05 h des d’Arinsal
La línia que cobreix el trajecte entre Arinsal i la capital guanyarà una vintena de places en el servei de les 7.05 hores.



2 Un vehicle extra a les 7.15 h des d’Ordino
El trajecte que cobreix el recorregut entre Ordino i Aixovall es reforça amb un vehicle més, que sortirà a les 7.15 hores i que se suma als de les 7.10 i les 7.25.



3 Lleuger canvi d’horari a Encamp
El bus que passa a les 17.10 hores per Encamp en direcció la capital ho farà cinc minuts més tard per absorbir els alumnes de secundària.

 
Etiquetes
  • #1 Jociutadana
    (29/09/22 09:01)

    Està molt bé i sé que fan falta conductors, però ahir vaig agafar un d'aquests tan grans i la feina del conductor era girar rotondes i cantonades tancades. La linea d'Encamp també va colapsada. Val més tard que mai...

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts