x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Operació Catalunya

Rajoy recorre contra la querella pel cas BPA

L'expresident del govern espanyol considera que s'ha trencat el "control de legalitat"
Mariano Rajoy i Toni Martí durant la visita de l'expresident espanyol a Andorra.

Mariano Rajoy i Toni Martí durant la visita de l'expresident espanyol a Andorra.

Mariano Rajoy durant la visita de l'expresident espanyol a Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/09/2022 a les 10:42
L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha presentat un recurs a l'audiència provincial de Madrid contra la querella pel cas BPA, segons publica el diari ABC. Rajoy assegura que no s'ha portat a terme un "control de legalitat bàsic" i apunta que el jutjat madrileny encarregat de gestionar la comissió rogatòria enviada pel Principat li va notificar la seva imputació "sense comprovar si la jutgessa que l'emetia tenia competències". Tot i això, el recurs va ser rebutjat al jutjat d'instrucció, segons la defensa de Rajoy, sense analitzar si l'expresident tenia "immunitat" davant la querella degut al càrrec que ocupava. 

En aquest sentit, i segons informa el rotatiu, tant Rajoy com els dos exministres compten amb el suport de la fiscalia provincial de Madrid, que s'ha sumat a les queixes amb un informe on el ministeri públic conclou que la decisió del jutjat d'inadmetre els recursos és "improcedent" i vulnera el "dret de defensa" i els "principis constitucionals". La defensa dels també querellats a Andorra, Jorge Fernández Díaz, exministre d'Interior, i Cristóbal Montoro, que va ser titular d'Hisenda, han seguit els mateixos passos, i també han presentat un recurs contra l'audiència provincial de Madrid.

Rajoy està sent investigat per la justícia andorrana des del 2020 per les suposades maniobres de l'anomenada "policia política" per la intervenció el 2015 de la Banca Privada d'Andorra com a represàlia per no haver facilitat dades de líders independentistes en el context de l'operació Catalunya.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts