x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
tarifes sanitàries

Els odontòlegs denuncien el contracte amb la CASS per negociar

Van enviar ahir una carta a la CASS i al ministeri per formalitzar la impugnació
Una pacient en una clínica dental.

Una pacient en una clínica dental.

Una pacient en una clínica dental.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/09/2022 a les 12:04
El Col·legi d’Odontòlegs va presentar ahir, de forma oficial, la denúncia del contracte que els vincula amb la CASS. Una acció que permet impugnar el conveni i evitar d’aquesta manera que es renovi de forma automàtica l’1 de febrer vinent. Amb aquest moviment el Col·legi d’Odontòlegs torna a pressionar el ministeri de Salut, a qui acusa de no “escoltar”. De fet, la presidenta del col·legi, Celine Diet, va assegurar que ahir es va emetre una emissiva davant de la CASS amb còpia al mateix ministeri per notificar la impugnació del contracte, donant un preavís de tres mesos per renegociar-lo. “Aquesta decisió no és una amenaça però sí que és la manera perquè el Govern vegi que anem seriosament”, va carregar Diet.

En aquest sentit, Diet va lamentar que ni la CASS ni el ministeri ara liderat per Albert Font hagin començat a negociar una actualització de les tarifes, així com les nomenclatures dels serveis. “Fa vuit mesos que tenen la nostra proposta sobre la taula tant la CASS com l’antic ministre”, va remarcar ahir la presidenta, que va afegir que “fins que no hem parlat de denunciar el conveni no ens han agafat el telèfon”. A més, Diet va confirmar que en la darrera assemblea sí que es va arribar a votar una possible sortida dels odontòlegs de la CASS. En aquella votació, amb presència de 53 dentistes dels 80 que tenen dret a vot, 49 es van mostrar favorables a deixar la CASS, dos en contra i dos es van abstenir. “Defensem que qualsevol pacient tingui assistència mèdica i dental, però ningú pot consentir treballar amb aquestes tarifes”, va asseverar Diet. Tanmateix, la màxima responsable dels odontòlegs va assegurar que “confio en la bona voluntat del Govern per trobar una solució, però si la situació no es renegocia no podrem fer cap altra cosa que deixar la CASS i que qui vulgui, lliurament, es convencioni”. Diet va recordar que “en vint anys els dentistes no hem impugnat el conveni, en l’última ocasió que es va denunciar va ser per part de la CASS per reduir les tarifes un 10%”.
Etiquetes
  • #1 Caríssim
    (29/09/22 08:51)

    Amb els dentistes no hi ha res a negociar a l'alça, van caríssims i degut això molts dels seus serveis no poden ser atesos per la CASS.
    Que baixin preus i que s'hi pugui anar quan es necessita.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts