x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
finances

Andbank, Crèdit Andorrà i MoraBanc confirmen el ràting

Actualitzada 29/09/2022 a les 12:04
Fitch Ratings va elevar ahir la perspectiva d’Andbank a estable i va confirmar la qualificació creditícia a llarg termini de BBB, segons va informar l’entitat bancària. Així, segons l’agència de qualificació, la revisió a l’alça respon a una previsible millora “dels beneficis i de la rendibilitat de l’entitat gràcies a l’expansió dels volums en el negoci de banca privada i a la seva capacitat per absorbir els riscos crediticis”. L’entitat remarca que per tercer any consecutiu és el banc amb millor ràting d’Andorra. En el seu informe, Andbank destaca que Fitch valora la capitalització “satisfactòria” de l’entitat, la seva presència internacional –amb una escala comercial major que la dels seus competidors andorrans– i la seva adequada dimensió a Andorra. A més, destaca els seus sòlids beneficis, la qualitat dels seus actius, les elevades provisions i les garanties sobre els préstecs.

Per la seva banda, Fitch també va refermar a Crèdit Andorrà el ràting a llarg termini BBB- i en va millorar la perspectiva a estable, segons indiquen en nota de premsa. En aquest sentit, l’agència ha valorat “molt positivament” la culminació de la fusió de Vall Banc i la integració operativa d’ambdues entitats, destacant que “la fortalesa del banc a Andorra es reforçarà encara més amb l’adquisició de Vall Banc, que es traduirà en una major quota de mercat nacional i més capacitat de generació de beneficis”. A més, l’informe destaca una “adequada capitalització” del banc i la seva “sòlida posició de liquiditat”.

A més, l’agència també va mantenir el ràting i la perspectiva de MoraBanc en BBB-, després de destacar el bon posicionament a Andorra, el creixement exterior, la solvència i l’eficiència del banc. A més, destaca la millora de la posició al Principat amb l’adquisició de BancSabadell d’Andorra, així com la fortalesa del balanç de MoraBanc per poder afrontar amb garanties possibles escenaris econòmics que podrien arribar a ser adversos.
Etiquetes
  • #1 Joan
    (29/09/22 10:45)

    Aixi avui dormirem tranquils

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts