Un ingressat a l'UCI per covid

Salut ha diagnosticat 43 positius en l'última setmana

UCI i Planta Covid

UCI i Planta CovidFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una persona afectada per la covid està ingressada a la unitat de cures intensives de l'hospital sense necessitat de ventilació mecànica, segons ha informat el ministre Eric Jover en l'actualització de dades de la pandèmia. El centre hospitalari no tenia cap pacient amb el virus des de mitjans del mes d'agost passat.

Jover ha explicat que la incidència del SARS-CoV-2 ha augmentat mínimament perquè s'han detectat 43 contagiats des de dimecres passat, que deixen un total de 46.227 afectats per la infecció des del març del 2020. La xifra de casos actius puja fins a 61 persones, quatre més que la setmana passada, perquè les altes han estat 39. Salut suma així 46.011 recuperacions de la covid.

El consell de ministres ha decidit prorrogar una setmana més les restriccions sanitàries vigents per l'evolució moderada de la infecció de covid.

Eric Jover ha indicat que ja s'han administrat 992 quartes dosis del vacció contra la covid, que suposen 35 més de les que s'havien posat fins dimecres passat. I ha comentat que es manté la recomanació de vacunar-se amb la nova dosi per als majors de 60 anys i les persones de col·lectius de risc. El ministre ha assenyalat que Salut està estudiant seguint les recomanacions d'organismes internacionals si és necessari ampliar la quarta dosi a més població i ha insistit que els ciutadans per a qui està aconsellada la nova innoculació demanin hora per rebre-la "perquè és una mesura més de protecció i no es pot descartar que a la tardor i l'hivern hi hagi repunt del virus".

El total de vacunes administrades per evitar els efectes del coronavirus ascendeix a 159.660 dosis, de les quals 58.178 corresponen a primeres punxades, 57.551 a les segones i 42.939 de terceres.

tracking