crítica a la nova llei

Un total d'11.000 llits en aquest tipus d'allotjament

Uns turistes amb maletes a l'avinguda Meritxell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els habitatges d’ús turístic no han parat de créixer al llarg dels últims anys. En aquests moments sumen prop de 2.600 arreu de tot el país, que disposen d’un total d’11.000 llits, segons les xifres facilitades pel Govern. L’augment ha estat important si es té en compte que en els últims 12 anys els habitatges d’ús turístic gairebé s’han triplicat, passant des del miler que hi havia el 2010 fins als 2.600 actuals. En concret, l’any 2010 hi havia 982 immobles d’aquestes característiques, mentre que el 2021 es va arribar a la xifra de 2.593, i en aquests moments n’hi hauria ja més de 2.600 al conjunt de les parròquies.

Ha estat precisament aquest fort creixement el que ha originat que el Govern hagi decidit establir una moratòria de dos anys en la concessió de noves llicències, amb la confiança que part d’aquests immobles es destinin a habitatges de lloguer, quelcom que l’AEAT veu molt poc probable perquè els residents del país prefereixen altres indrets més propers al centre i als llocs de treball.

La mesura forma part del projecte de llei aprovat pel Consell General. La intenció de l’executiu és elaborar durant aquests dos anys un estudi de capacitat turística del país que establirà els nous criteris a partir dels quals es podran donar noves autoritzacions de pisos turístics i acotar fins on pot créixer la població a cada parròquia.

tracking