ocupació

Un de cada tres treballadors en actiu de l'Alt Urgell és fronterer

Dels 5.700, 1.673 creuen cada dia la frontera del riu Runer per anar a la feina

Presentació del Workshop Ocupacional.Cynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un de cada tres treballadors en actiu de la comarca catalana de l’Alt Urgell és fronterer, una persona amb un contracte laboral a Andorra que creua cada dia la frontera del riu Runer per anar a la feina. La xifra correspon a 1.673 persones dels 5.700 treballadors en actiu que hi havia diumenge a la comarca, segons les xifres que va fer públiques ahir al matí l’ajuntament de la Seu d’Urgell durant la presentació de la vuitena edició del Workshop Ocupacional, que se celebrarà el 21 d’octubre vinent a la sala de Sant Domènec, a la capital de l’Alt Urgell.

La iniciativa serveix per facilitar la contractació de personal i vol ser un punt de reunió entre empreses de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Principat, i persones demandants d’ocupació.

L’edició del 2021 va aplegar 150 persones en recerca de feina per a les 40 ofertes que es van presentar. La jornada es va tancar amb 165 entrevistes laborals i des que es va posar en marxa el Workshop Ocupacional el 2015 s’han fet més de 2.000 entrevistes i s’han tancat 70 contractes de treball, segons les dades fetes públiques ahir.

Setze empreses

L’esdeveniment està organitzat conjuntament per l’ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci Alt Urgell Cerdanya. També compta amb el suport del govern català i del Servei Català d’Ocupació.

Les empreses poden penjar les ofertes de feina fins al dia 30 a l’enllaç www.bit.ly/BuscoPersonal. Les persones candidates es poden inscriure a les ofertes entre el 3 i el 16 d’octubre a través de www.bit.ly/VullTreballar.

Fins ara s’han inscrit 16 empreses al Workshop Ocupacional i com a novetat els candidats podran fer formació prèvia abans de les entrevistes.

tracking