Educació

Protesta de professors del Lycée per la falta d'espais per fer esport

Els docents es queixen de la pèrdua de les instal·lacions de l'Estadi Comunal per practicar educació física amb els escolars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setantena de professors del Lycée s'han manifestat aquest matí per mostrar el malestar amb la pèrduadel camp de l'Estadi Comunal per a realitzar les classes d'educació física. "Aquesta protesta és una manera de dir que no estem contents de com han anat les coses. Al juny les autoritats van dir que tindríem accés a totes les instal·lacions i una setmana abans de començar el curs ens van dir que no tindríem accés a l'herba de l'estadi", ha manifestat Matthieu Deleris, professor d'educació física del centre.

El mestre ha lamentat que hi ha "moltes classes perjudicades per aquesta decisió". Si bé ha reconegut la col·laboració del ministeri, que ofereix com a alternatives el complex esportiu dels Serradells o la Borda Mateu, Deleris ha lamentat que es perd molt temps en el desplaçament i que això afecta els alumnes. De moment, ha indicat que moltes activitats s'estan fent al pati de l'escola.

Els participants afirmen en un comunicat que la mobilització "és la conseqüència del brutal anunci de la pèrdua de franges d'ús de l'Estadi Comunal afectant a tots els centres escolars i especialment al Lycée Comte de Foix degut a la seva proximitat geogràfica". I incideixen que els professors d'Educació Física volen "cridar l'atenció davant el deteriorament que van patir durant l'exercici de la seva professió el curs passat, perdent l'accés de quasi la totalitat dels dos principals estadis d'Andorra la Vella".

tracking