comissió d'educació i joventut

Aposta per mantenir el bus gratuït el 2023

El Govern vol facilitar que els joves que marxen a estudiar a fora tornin per treballar

Les ministra Pallarés va comparèixer ahir davant la comissió d'Educació i Joventut.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’executiu valora allargar la gratuïtat del transport públic de cara a l’any que ve. “La voluntat del Govern seria poder continuar mantenint aquesta mesura social, que ajuda molt i sembla que està tenint molt bons resultats. És el que intentarem treballar, com a mínim, per al 2023” va sostenir ahir la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés. Ara bé, va matisar que encara s’està estudiant. Aquestes declaracions se sumen a les que ja va fer el cap de Govern, Xavier Espot, en aquest mateix sentit. En el cas del transport gratuït per als joves fins als 20 anys, Pallarés va apuntar que la gratuïtat ja es va preveure per a tot el curs escolar i, per tant, s’allargarà fins a l’estiu que ve, com a mínim.

La ministra d’Afers Socials va fer aquestes manifestacions en el marc d’una compareixença a la comissió d’Educació i Joventut, on tant ella com la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van comentar l’estat de les 72 accions encomanades a Govern. En aquest sentit, les ministres van destacar la voluntat d’elaborar un registre dels joves que marxen a l’exterior. Segons va detallar Pallarés, les dades mostren que el 30% dels joves marxen a estudiar a fora, però desconeixen quants s’hi queden després dels estudis. La voluntat és mantenir un contacte amb els joves perquè tornin a treballar al país. De les 72 accions, Pallarés va detallar que 41 ja s’han executat, mentre que la resta estan en curs. D’aquestes, cinc estan en un estat molt inicial.

PALLARÉS CONFIA EN EL CENTRE DE DIA DEL CREI

Pel que fa a la demanda de les associacions de disposar d’un recurs diferent al CREI per a joves amb malalties mentals o trastorns de la conducta, com ara l’anorèxia, la ministra Pallarés va recordar que el CREI també disposa d’un centre de dia. “Tenim molta confiança que el centre de dia del CREI ajudi a donar suport a altres joves.” Tanmateix, la ministra va admetre que quan el tractament no es pugui dur a terme al país “continuarem buscant sempre aquest recurs, si aquí no hi és, allà on sigui necessari, per donar la millor atenció”. Tanmateix, la ministra no va preveure cap nou recurs, com ara l’escola que les associacions demanen. Ara bé, va destacar que “s’ha avançat moltíssim”.

tracking