Laboral

Un de cada tres empleats de l'Alt Urgell treballa a Andorra

El Workshop Ocupacional d'ofertes de feina es farà el 21 d'octubre

Presentació del Workshop Ocupacional avui a la SeuC. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un de cada tres treballadors en actiu de l'Alt Urgell són fronterers, persones amb un contracte laboral a Andorra que creuen cada dia la frontera de la Farga de Moles per anar a la feina. La xifra correspon a 1.673 persones dels 5.700 treballadors en actiu que hi havia ahir a la comarca, segons les xifres que ha fet públiques l'ajuntament de la Seu aquest matí durant la presentació de la vuitena edició del Workshop Ocupacional que es celebrarà el 21 d'octubre a la sala de Sant Domènec.

La iniciativa serveix per facilitar la contractació de personal i vol ser un punt de reunió entre empreses de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Principat i persones demandants d'ocupació. L'edició del 2021 va aplegar 150 personesen recerca de feina per a les 40 ofertes que es van presentar. La jornada es va tancar amb 165 entrevistes laborals i des de que es va posar en marxa el Workshop Ocupacional el 2015 s'han fet més de 2.000 entrevistes i s'han tancat 70 contractes de treball, segons les dades fetes públiques avui.

L'esdeveniment està organitzat conjuntament per l'ajuntament de la Seu, el consell comarcal de l'Alt Urgell i el Consorci Alt Urgell Cerdanya. També compta amb el suport del Govern i del Servei Català d’Ocupació. Les empreses poden penjar les ofertes de feina fins al dia 30 en l'enllaçwww.bit.ly/BuscoPersonal. Les persones candidates es poden inscriuer a les ofertes entre el 3 i el 16 d'octubre a través de www.bit.ly/VullTreballar. Fins ara s'han inscrit 16 empreses i com a novetat els candidats podran fer formació prèvia abans de les entrevistes.

tracking