x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
afers exteriors

Crida a actuar per la crisi climàtica

El cap de Govern es refereix en el seu discurs a la necessitat d’abordar eficaçment l’escalfament global, el repte “més important que tenim plantejat”
El cap de Govern, Xavier Espot, en la seva intervenció a l'assemblea general de l'ONU.

El cap de Govern, Xavier Espot, en la seva intervenció a l'assemblea general de l'ONU.

El cap de Govern, Xavier Espot, en la seva intervenció a l'assemblea general de l'ONU.

SFGA
El cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs a l'assemblea de l'ONU.

El cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs a l'assemblea de l'ONU.

El cap de Govern, Xavier Espot, durant el discurs a l'assemblea de l'ONU.

SFGA
Actualitzada 24/09/2022 a les 11:39
El cap de Govern, Xavier Espot, es va referir ahir, en el discurs que va pronunciar a la 77a assemblea general de les Nacions Unides, a la necessitat de continuar lluitant contra el canvi climàtic. “Ens trobem davant la darrera oportunitat per abordar de manera eficaç i contundent la crisi climàtica, el repte més global i més important que tenim plantejat”, va manifestar. En aquest sentit, Espot va afirmar que “hi hem actuat”, amb diverses iniciatives, com ara la creació de la taxa verda per avançar cap a una mobilitat més sostenible o l’aprovació de la Llei d’economia circular, que permet que els residus es tornin a utilitzar.

Espot també va fer una aferrissada defensa del multilateralisme per afrontar les crisis, els reptes i les amenaces que té el món. “No podem permetre que l’unilateralisme s’imposi al multilateralisme”, va dir Espot en la seva intervenció, afegint que “quan hi som tots presents, com aquí a les Nacions Unides, podem escoltar totes les veus i podem fer propostes i endegar accions que siguin autènticament exitoses”. És precisament aquesta via la que ha de servir per respondre a un altre “repte transnacional” com és la guerra d’Ucraïna, conflicte en què Andorra “ha mostrat la seva solidaritat acollint nombroses famílies ucraïneses”, com ho va fer a la crisi humanitària provocada per la guerra de Síria.

El cap de Govern també va parlar del compromís d’Andorra amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, tot i reconèixer que la covid-19 ha impactat negativament en el seu assoliment, sobretot pel que fa a l’educació, àmbit en què han resultat perjudicats “més de 1.500 milions de nenes i nens en edat escolar”. “El nostre país està plenament compromès amb l’educació com a instrument essencial per aconseguir una societat més equitativa, més responsable, amb valors ètics, amb una visió crítica, i amb actituds cooperatives i solidàries”, va assenyalar Espot. D’altra banda, el màxim responsable de l’executiu es va referir a la responsabilitat dels líders polítics “de crear oportunitats per a les noves generacions venidores i és un dels objectius en els quals estem treballant intensament”, un objectiu que passa per la diversificació de l’economia i l’enfortiment de la relació amb la Unió Europea mitjançant un acord d’associació. “Això permetrà impulsar la internacionalització de les nostres empreses i facilitarà la mobilitat dels nostres joves, raó per la qual també contribuirem en major mesura a la prosperitat global”, va afegir Espot.

Andorra també treballa per fer front a un altre repte global com és aconseguir la igualtat de gènere perquè, segons el cap de Govern, “ens adonem que la desigualtat encara fa vulnerable i exclou la meitat de la humanitat”. Així, el país disposa ja d’una “llei pionera que ens dona instruments indispensables per trencar la barrera invisible que encara impedeix la plena igualtat”. Espot va acabar el discurs expressant el ple suport d’Andorra al full de ruta de les Nacions Unides, en què s’aposta per enfortir l’arquitectura sanitària mundial i abordar l’emergència climàtica, entre altres objectius.
Etiquetes
  • #30 correu
    (25/09/22 20:49)

    Hipocrita !!! Potser que treballi una mica mes a casa enlloc d'anar a dir tonteries a tot arreu...que ningu no escolta en tot cas.

    Respondre
  • #29 Carme sanchez
    (25/09/22 18:15)

    Fuera fuera fuera fuera !!!

    Respondre
  • #28 Esteve
    (25/09/22 18:14)

    Sr Espot si vol aplicar a voste el que diu perque no es quedin en paraules vingui al treball en bus. Pero no ho fara es clar molt baix per a voste- doncs millor que calli la boca 

    Respondre
  • #27 Exemplars …
    (25/09/22 10:18)

    … ho diuen els nostres polítics, tant Comunals com Governamentals, jajaja … a quants heu vist anar a treballar amb bus ?

    Respondre
  • #26 Demagogia
    (25/09/22 09:19)

    Senzillament DEMAGOGIA. Sent diu cobrir el expedient.

    Respondre
  • #25 Alex
    (25/09/22 09:08)

    T'auries de aplicar mes a casa teva (Andorra) i deixar de fer l'imbecil

    Respondre
  • #24 Rocio
    (25/09/22 03:08)

    Fuera fuera fuera !!!

    Respondre
  • #23 Esteve
    (25/09/22 03:06)

    Copiar pegar aquests son els pulitics que tenim !!!

    Respondre
  • #22 Venuts
    (24/09/22 20:58)

    Lluiteu pel vostre país i pel vostre poble i deixeu de servir les agendes mundials, sigui un home d'Estat.

    Respondre
  • #21 Marta
    (24/09/22 16:24)

    Sr. Espot esteu gastant molts esforços i diners en un acord que no prosperarà si feu un referéndum, a no ser que ho imposeu sense comptar amb l' opinió del poble, com acostuma a fer. Segons vostè els nostres joves sortiran beneficiats, això és totalment fals, els de fora no els permetran trobar feina al país i els joves andorrans que volen treballar fora ja ho fan sense problemes amb i sense doble nacionalitat que per cert molts la tenen o la poden obtenir sense cap dificultat.

    Respondre
Veure’n més
30
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts