x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
trobada per parlar del projecte

El tren a Andorra “entusiasma” els alcaldes de l'Alt Urgell

Estan a l’expectativa de la connexió ferroviària amb Barcelona
L'estació de tren de Puigcerdà.

L'estació de tren de Puigcerdà.

L'estació de tren de Puigcerdà.

Actualitzada 24/09/2022 a les 12:02
Els alcaldes de l’Alt Urgell han rebut amb “entusiasme” la idea de fer arribar el tren a la comarca i a Andorra i connectar aquesta línia amb l’actual R-3, que uneix la Cerdanya i Barcelona. Així, estan a l’expectativa de veure quina és la viabilitat del projecte i els resultats de l’estudi encarregat pel govern català, a través de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Des de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura els van explicar ahir la seva proposta en el marc del consell d’alcaldes, la qual passa, entre d’altres, per canviar a ample internacional el tram de via actual que va de la Tor de Querol (Alta Cerdanya) a Alp (Cerdanya). L’objectiu és facilitar la connexió amb França en aquest punt, com a nexe d’unió dels diversos ramals.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, creu que la proposta per fer arribar el tren a la comarca és “fantàstica” i destaca la receptivitat que hi ha a l’administració per aquest projecte. En aquest sentit, va voler deixar clar que les possibilitats per dur-ho a terme depenen “en gran manera” dels interessos d’Andorra i va afegir que cal veure-ho des del punt de vista de la “transformació de la mobilitat” en el futur i com s’ha de “repensar el transport a tot Catalu­nya”.

Per la seva banda, el president de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura, Pau Noy, va posar en valor l’aposta del govern català per analitzar la viabilitat de quatre noves xarxes de tren a Catalunya on, a més de la del Pirineu, hi hauria la de les Terres de l’Ebre, el Bages i la Costa Brava. La proposta de la seva entitat és prolongar l’actual R-3 a Alp, passant per la vall del Segre fins arribar a la Seu d'Urgell. També va dir que a la zona del Pont de Bar (Alt Urgell) caldria fer un túnel i que la idea és construir estacions a Bellver de Cerdanya i Montellà i Martinet (Cerdanya).
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts