Cerimònia de la Toga

El col·legi reivindica la llei de l'advocacia

També reclama revisar les tarifes d'ofici i rebutja ampliar els delictes que es poden jutjar per la via ràpida

Cerimònia de la Toga d'advocatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La degana del Col·legi d'Advocats, Sònia Baixench, ha pronunciat un discurs reivindicatiu durant la cerimònia de la toga. Baixench ha destacat la necessitat d'aprovar la llei de l'advocacia, que es troba bloquejada per la redacció de les competències dels advocats. En aquest sentit, la degana que manifestat que "considerem que els advocats són els que han de poder exercir en exclusiva les funcions d'assessoria" i ha apuntat a l'intrusisme laboral: "hi ha assessories, economistes... i la barrera entre el que fan uns i altres a vegades no queda ben definida". I ha defensat que "la junta es mantindrà ferma en la redacció".

Un dels altres aspectes que preocupa als advocats és la revisió de les tarifes del torn d'ofici, que "no han variat des del 2015". Baixench ha destacat que aquest punt és especialment important perquè "en aquests macrojudicis se'ns pot plantejar problemes perquè impliquen una dedicació quasi exclusiva dels advocats designats d'ofici".

Una altra qüestió que preocupa és el fet d'ampliar els delictes que es puguin jutjar per la via ràpida, una novetat que preveu el pla de xoc per donar més rapidesa i descongestionar la justícia. "Ens oposem perquè creiem que s'ha de fer una reflexió sencera el codi de procediment penal i decidir el que toqui, però no agafar delictes i passar-los a un procediment que no ofereix les mateixes garanties", ha sostingut.

D'altra banda, la degana també ha criticat la manca de "transparència" de Govern pel que fa a les negociacions de l'acord d'associació. Lamenta que no s'hagi cridat les professions liberals per anar a negociar i a al·legat que "no sabem en quin estat estan les negociacions".

Cerimònia de la toga

Durant la cerimònia s'han col·legiat nou nous advocats, set dels quals han fet públic el seu compromís amb la professió. Així mateix, s'ha fet un reconeixent a cinc professionals que fa 25 anys que exerceixen l'ofici. També s'ha reconegut la feina de l'antic Dega, Xavier Sopena, i s'ha oferit una conferència sobre l'encaix jurídic de l'acord d'associació.

tracking