Assemblea General de les Nacions Unides

Ubach acorda la cooperació en acció climàtica amb Kirguizistan

La ministra d'Afers Exteriors també va pactar impulsar accions conjuntes en àmbit climàtic amb Sèrbia

La ministra Ubach reunida amb el seu homòleg a KirguizistanGovern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Laministrad'Afers Exteriors, Maria Ubach, va continuar ahir amb l'agenda de reunions bilaterals en el marc de l'Assemblea General de les Nacions Unides. En una d'aquestes, la ministra es va trobar amb el seu homòleg a Kirguizistan,ZheenbekKulubaev, amb qui va acordar impulsar la cooperacióeniniciatives per fer visibles les conseqüències del canvi climàtic en les zones de muntanya. A més, Ubach es va trobar amb el ministre d'Afers Exteriors de Sèrbia, NikolaSelakovićper tractar la situació als Balcans i cooperar en l'estratègia per a l'acció climàtica en zones de muntanya, ja que el país balcà és membre de l'aliança de les muntanyes de la FAO. Així, els dosministreshan acordat explorar vies de cooperació en aquest àmbit i impulsar accions conjuntes en el marc de la Cimera del Canvi Climàtic, COP27, que tindrà lloc a Egipte a principis de novembre.

D'altra banda, Ubach hacompartitamb el seu homòleg aBulgària,NikolayMiljov, l'agenda europea i els avenços en l'acord d'associació amb la UE.Tanmateix, han acordat impulsar els treballs per a signar un conveni de no doble imposició entre els dos països. Ubach ha proposat al ministrecontinuartreballant per reforçar la cooperació entre les estacions d'esquí d'ambdós països. L'agenda de la ministra també ha comptat amb trobades amb Singapur,SaintKittsandNevis i Panamà.

El cap de Govern, Xavier Espot, va assistir ahir a la cerimònia commemorativa d'alt nivell del 50è aniversari del discurs de Salvador Allende a les Nacions Unides, així com a la recepció pel president dels Estats Units, Joe Biden.

La ministra Ubach reunida amb el seu homòleg a Sèrbia

tracking