La Creu Roja no renova el transport sanitari

Es garanteixen els llocs de treball dels onze empleats que fins ara estaven amb l’ONG

El ministre Eric Jover durant la roda de premsa d'ahir.SFGA / C.Esteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de ministres va aprovar ahir la convocatòria per a la licitació del transport sanitari no assistit. Fins ara aquest servei estava garantit per la Creu Roja, que ha decidit deixar de prestar-lo un cop finalitzi la pròrroga vigent, que acaba el 31 de desembre. En aquest sentit, el ministre portaveu, Eric Jover, va assenyalar a la roda de premsa posterior al consell de ministres que “som conscients que la Creu Roja no s’hi presentarà; hem mantingut reunions per veure com podíem orientar el plec de bases i veure si hi havia alguna possibilitat perquè s’hi presentés, no per afavorir-la, sinó per ampliar al màxim la possibilitat que hi accedeixin empreses”.

Tot i que la pròrroga finalitza a final d’any, Jover va remarcar que “aquest és un servei necessari i no deixarem la ciutadania sense aquest servei”, motiu pel qual l’executiu “buscara solucions” en el cas que el concurs acabi desert. A més, cal destacar que en el plec de bases s’estableix que l’empresa que assumeixi el servei haurà d’incorporar els onze treballadors que integren la plantilla que feien aquesta tasca per a la Creu Roja i respectar la seva antiguitat com a empleats. “El més important era garantir i protegir els drets d’aquests treballadors”, va defensar el ministre Jover. Cal destacar que aquest servei és per traslladar persones que no requereixen atenció sanitària en el desplaçament però que no el poden fer soles per rebre els tractaments que els cor­respongui.

D’altra banda, Jover va anunciar que en els últims set dies Salut ha detectat 37 nous positius de covid.

NOVETATS

-Olympe de Gouges

Goven va aprovar una nova convocatòria per a la concessió de la sisena edició del guardó Olympe de Gouges per a la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

-Reunions públiques

El cap de Govern i el secretari d’Estat d’Afers Europeus inicien noves sessions de reunions públiques obertes a la ciutadania sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea.

-Diplomes

Es va aprovar publicar els programes del diploma professional inicial d’auxiliar d’estètica i perruqueria; d’auxiliar de manteniment d’habitatges i instal·lacions; d’auxiliar de serveis comercials, i operador informàtic/assistent d’atenció a l’usuari en TIC.

tracking