DIARI TV 'PARLEM-NE'

El multifuncional es construirà al Comunal

El projecte haurà d’anar en consonància amb la remodelació de l’estadi que la capital ha adjudicat

Imatge virtual del futur recinte multifuncional a l'Estadi Comunal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El multifuncional “serà, amb tota seguretat, a l’Estadi Comunal”. Amb aquestes paraules, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, va confirmar ahir, per primera vegada, l’emplaçament definitiu de l’equipament. Un anunci que va fer al programa Parlem-ne, de Diari TV, i que arriba després de molt temps d’incertesa sobre la ubicació de la infraestructura, que en un principi havia de ser a l’antiga plaça de braus. Després de descartar aquest espai, es van plantejar dues possibilitats: l’Estadi Comunal i la Margineda.

De fet, Torres va apuntar que s’ha avançat en els treballs necessaris perquè el multifuncional es faci a l’Estadi Comunal. En aquest sentit, va anunciar que el comú d’Andorra la Vella “s’ha ocupat de les qüestions que li corresponien, que era l’alliberament de terrenys per tenir l’espai disponible”, i que, actualment, treballa amb la corporació comunal per elaborar el conveni que ho ha de fer possible. Ara bé, el multifuncional és una assignatura que es deixarà a mans del pròxim Govern. Tal com ja va anunciar Xavier Espot, l’executiu ho deixarà tot enllestit perquè es pugui licitar la pròxima legislatura. En concret, Torres va indicar que “hi ha una partida oberta al pressupost” i que això “vol dir que es podrà licitar el projecte de cara al 2023”. I va afegir que “serà un projecte evident que estarà als programes electorals”. D’altra banda, el ministre de Turisme va destacar el repte a què haurà de fer front l’obra, que s’haurà de dissenyar en consonància amb el projecte de remodelació de l’Estadi Comunal que la corporació local ja havia adjudicat.

TAXA TURÍSTICA

Així, el multifuncional és un “projecte de gran complexitat” que “ha de poder acollir molts tipus d’esdeveniments, culturals o esportius”. Tindrà capacitat per acollir entre 5.000 i 7.000 espectadors i anirà finançat, en gran manera, pels ingressos obtinguts a través de la taxa turística, segons va recordar. Una taxa que Torres estudia ampliar per poder-la aplicar també als turistes que visiten el país en autocaravana. El ministre va advertir cert “descontrol”: “hi ha autocaravanes per tot el país. S’ha de regular i veure de quina manera contribueixen en la taxa turística si estan en llocs tancats”, va esgrimir. En concret, va avançar que s’estudia reduir el temps que les autocaravanes poden estar a les àrees d’acollida de 24 a 8 hores. Això, segons va explicar, les obligaria a desplaçar-se a una àrea d’acollida d’autocaravanes per pernoctar, havent-se d’apuntar al registre d’allotjaments turístics (ROAT) i satisfer la taxat turística. El ministre té previst reunir-se amb els comuns aquesta tardor perquè la iniciativa sigui una realitat en “els pròxims mesos”.

CIRQUE DU SOLEIL

També amb relació al multifuncional, que permetrà acollir esdeveniments com el Cirque du Soleil, Torres va recordar que l’any que ve acaba el contracte amb la companyia. Amb motiu del 10è aniversari, el ministre va avançar que s’està preparant un “espectacle diferent” que farà homenatge a la data amb un resum dels millors números. El responsable del ministeri de Turisme va valorar la xifra del 86% d’assistència d’enguany i va defensar que l’espectacle “porta entre 80.000 i 100.000 turistes a l’estiu”, motiu pel qual “penso que ha de seguir”.

D’altra banda, Torres també va parlar sobre la feina que porta a terme en l’àmbit de les telecomunicacions. Sobre aquesta àrea, va anunciar que estudia rebaixar les tarifes que ofereix Andorra Telecom. En aquest sentit, el ministre va justificar els preus al·legant que “per la dimensió del país i els turistes que rebem, hem de tenir infraestructures preparades, d’aquí que els costos operatius els tinguem superiors”. Ara bé, va assegurar que “estem parlant amb el consell d’administració per una baixada de les tarifes de telefonia mòbil”. En concret, Torres va advertir que treballa per “ampliar l’oferta, fent-la més similar a la dels països veïns”. Tanmateix, va justificar que “tenim tarifes que no són cares pel servei que oferim, que és impecable”.

Per últim, el titular de la cartera de telecomunicacions va sostenir que treballa per establir tarifes planes de roaming. “Estem establint convenis amb operadors espanyols i francesos”, va asse­gurar.

En un principi s'havia plantejat ubicar el mutifuncional a la plaça de braus, però al final serà a l'Estadi Comunal.

tracking