x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
HABITATGE

Els residents passius hauran d'invertir 600.000 euros pel permís d'immigració

Govern assenyala que si la inversió es realitza en el fons de l’habitatge podrà ser suficient amb 400.000 euros
Roda de premsa Consell General

Roda de premsa Consell General

Roda de premsa Consell General

Marc Romero
Actualitzada 19/09/2022 a les 13:17
Els residents passius hauran d'invertir 600.000 euros en el Principat si volen aconseguir el permís d'immigració. Això implica 200.000 euros més que fins ara, però 200.000 menys que els que havia anunciat el cap de Govern, Xavier Espot, en el seu discurs del debat d'orientació política.

"El cap va anunciar 800.000 i després nosaltres els grups ho vàrem debatre i vàrem creure que 600.000 era una xifra suficient" ha explicat aquest matí Mònica Bonell, del grup parlamentari Demòcrata. "Ens feia por que la xifra de 800.000 suposes una parada en sec de la inversió" ha assegurat en la mateixa línia el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi. Ara bé, les esmenes sí que contemplen que si aquesta inversió es realitza en el fons de l'habitatge sí que podrà ser suficient amb 400.000 euros.

Les esmenes presentades al projecte de llei d'economia digital també preveuen que per obtenir el permís de residència i treball els estrangers hauran de crear una societat andorrana i tenir una participació mínima del 34% (abans es requeria el 25%), així com, per a les professions liberals, deixar un dipòsit a l'AFA de 50.000 euros (fins ara era de 15.000).

Promocionar el coliving
D'altra banda, les esmenes també contemplen la figura del nòmada digital un figura que", ha explicat Marc Magallon, del grup Independent. Així, es preveu potenciar els espais de coliving per així facilitar els tràmits per aquestes persones que venen al Principat per un període curt de temps i, aprofitar, per també obrir les portes d'aquests espais compartits als joves residents que vulguin accedir al seu primer habitatge.


D'altra banda, el text també inclou una regulació del teletreball i de la desconnexió digital dels treballadors -un període en el qual l'assalariat no podrà rebre correus o missatges de telèfon-, la qual haurà de ser pactada amb l'empresa.
Etiquetes
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts