El Superior absol el mestre del María Moliner acusat d'abusos

Les tres famílies dels menors que l’acusaven d’abusos van recórrer la decisió judicial

La façana de l'escola María Moliner.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior va notificar ahir que desestima el recursos presentats contra la sentència de Corts i que confirma l’absolució del mestre del María Moliner acusat d’haver abusat sexualment de tres alumnes menors d’edat. En la seva argumentació, l’Alt Tribunal confirma la “inexistència de prova suficient sobre la realitat dels fets objecte de l’acusació”.

L’advocat del mestre, Marc Ripoll, va manifestar que està “molt satisfet amb la sentència” i va indicar que, de moment, encara no saben si emprendran accions legals pels dany i perjudicis causats al professor. De fet, quan es va notificar la sentència de Corts, Ripoll va apel·lar al patiment i perjudicis que ha sofert l’home: “Se li ha embrutat la reputació. És un problema important i greu.”

Tot va començar l’any 2019 arran d’un vídeo en què s’escoltava la mare d’una alumna –que feia quatre dies que anava al centre– fer una sèrie de preguntes a les quals la nena donava unes respostes que van fer saltar les alarmes i que el Tribunal considera que “eren induïdes”. Es tracta de la família que va impulsar la denúncia, però que no va seguir amb el procés penal i no es va presentar al judici de Corts. Després d’escoltar el vídeo, altres famílies van adherir-se a la denúncia i finalment tres van seguir amb el procediment penal.

Les tres famílies van demanar que es condemnés el mestre a dos anys de presó ferma i a cinc condicionals per tres delictes majors d’abusos sexuals sense consentiment a menors d’edat. També van reclamar la prohibició del mestre d’entrar en contacte amb els menors i la inhabilitació per exercir de professor durant un període de deu anys. En canvi, el Ministeri Fiscal no va formular acusació.

El mestre va ser detingut el desembre del 2019 i va passar més de deu dies en règim de presó cautelar després que cinc famílies denunciessin que havia abusat dels fills menors d’edat. El mestre no tan sols va haver de dormir a la presó de la Comella durant gairebé dues setmanes, sinó que fa dos anys que no pot exercir la professió per culpa de tenir una causa penal oberta i va marxar del Principat.

Les tres famílies van recórrer contra la la sentència dictada en primera instància, però ahir el Superior va notificar que eleva a definitiva la sentència de Corts.

tracking