TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

tribunal superior

El TS eleva a cinc anys la pena per l'atropellament del McDonald's

El Superior estima parcialment el recurs del fiscal i conclou que el conductor no va actuar conduït per una “por insuperable”

El SUM va assistir la víctima, que va acabar morint.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conductor que la nit del 21 d’agost del 2020 va atropellar un home a l’altura del McDonald’s de l’avinguda Tarragona i li va causar la mort passarà cinc anys a la presó per un delicte d’homicidi dolós. Aquesta és la decisió del Tribunal Superior, que ahir va dictar sentència ferma. La sala ha estimat parcialment el recurs que el Ministeri Fiscal va presentar contra la decisió de Corts i conclou que el condemnat no va actuar sota una “por insuperable”. Per això, elimina aquest eximent que, en un principi, Corts havia aplicat de manera incompleta i augmenta la pena de quatre a cinc anys ferms. Ara bé, el Suprem manté els atenuants aplicats en primera instància: d’una banda, que la víctima va contribuir a la comissió dels fets i, de l’altra, que el condemnat s’ha esforçat a compensar la família. En canvi, desestima el recurs presentat per la defensa.

La sentència dictada en primera instància pel Tribunal de Corts no va satisfer cap de les parts, que van recórrer contra la decisió davant el Superior. Ara bé, la família va arribar a un acord amb la defensa perquè el conductor la indemnitzés amb 100.000 euros i finalment va retirar el recurs.

En la seva sentència, Corts va condemnar el conductor a quatre anys de presó ferma per un delicte d’homicidi dolós. El Codi Penal preveu per a aquest tipus entre 10 i 16 anys. Ara bé, la sala va considerar que, en certa manera, l’acusat havia actuat conduït per la por insuperable i va aplicar aquest eximent de manera incompleta. També va argumentar que la víctima havia contribuït a la producció del resultat i, a més, que el condemnat s’havia esforçat a compensar la família.

El fiscal, que en un principi havia demanat que es condemnés el conductor a 16 anys de presó per assassinat, va acceptar la qualificació dels fets com a homicidi dolós. Ara bé, va recórrer contra l’aplicació de l’eximent i els atenuants que Corts havia apreciat per rebaixar la pena. Així, va argumentar que no va existir por insuperable perquè el conductor estava a l’interior del vehicle, que el protegia, i que hi va haver voluntarietat. Tampoc va compartir que la víctima hagués contribuït a la comissió dels fets i va demanar que s’elevés la pena a 10 anys ferms. En canvi, la defensa va reclamar que s’apreciés l’homicidi per imprudència, assegurant que mai hi va haver la voluntat de matar, i va demanar aplicar una reducció qualificada de la pena fins als set mesos de presó ferma.

Amb la sentència del Tribunal Superior, que és ferma, el judici arriba a la seva fi.

FETS

-Atropellament

El conductor del totterreny va atropellar l’home, que havia baixat del vehicle amb actitud “amenaçadora” després de realitzar una maniobra “perillosa”.

-Tribunal de corts

Corts va jutjar el conductor l’abril del 2022 i el va condemnar a cinc anys de presó, dels quals quatre ferms, per un homicidi dolós.

-Tribunal superior

El Superior estima parcialment el recurs del fiscal. Conclou que el conductor no va actuar sota la “por insuperable” i augmenta la pena a cinc anys ferms.

tracking