x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El judici de BPA es reprèn amb l'interrogatori a Laplana

L’acusat no va respondre a les preguntes del fiscal ni de l’acusació
El judici es reprèn amb jornades més llargues.

El judici es reprèn amb jornades més llargues.

El judici es reprèn amb jornades més llargues.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/09/2022 a les 12:30
El judici de BPA es va reprendre ahir amb l’interrogatori a Pablo Laplana, exdirector de negocis internacionals de BPA, que es va negar a respondre a les preguntes del fiscal i de l’acusació particular. Un cop més, la jornada es va caracteritzar per una bateria de preguntes que el fiscal va llançar a l’aire i que l’acusat va optar per no contestar. En canvi, Laplana sí que va donar resposta a les qüestions que van plantejar les defenses.

Segons fonts properes al cas, es preveu que l’interrogatori a Laplana acabi entre avui i dimecres. Un cop finalitzi, s’espera que el següent interrogat sigui Josep Elfa, exmembre del comitè de prevenció de blanqueig de BPA.

Després del parèntesi estival, la vista oral de la causa primera de BPA, el conegut cas Gao Ping, va retornar amb el nou horari , que és més extens. L’objectiu d’allargar les vistes és donar “velocitat” al judici, tal com ja va manifestar el president de la sala, el magistrat Enric Anglada, en l’última sessió abans de l’estiu. La finalitat, tal com va afirmar Anglada, és evitar que els acusats “estiguin aquí asseguts l’any 2026”. Per això, a partir d’ara les sessions s’estendran fins a les 17 hores, fet que permet guanyar dues hores de judici cada dia. Tot i això, ahir la jornada va començar les 9.15 però va acabar a les 16.30 hores, quan es va finalitzar el bloc de preguntes. Avui en començarà un de nou.
Etiquetes
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts