FINANCES

El gran Carlemany i l'acord amb Europa als nous euros

També s'encunyaran monedes de col·lecció amb gravats d'un esquirol o de l'església de Sant Joan de Caselles

Gravat dedicat a la llegenda de CarlemanyGovern d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances iPortaveu, Eric Jover, va presentar aquest dimecres la nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció. Així, segons va explicar, es tracta, d'una banda,de dues monedes commemoratives de dos euros. Una fa referència als deu anys de l'entrada en vigor de l'Acord monetari entre Andorra i la Unió Europea i se'n farà un tiratge de 70.000 unitats. L'altra moneda de dos euros té un gravat dedicat a la llegenda de Carlemany i tindrà un tiratge de 70.000 unitats.

Per altra banda, també s'encunyaran dues monedes de col·lecció amb un valor faciald'1,25euros i amb gravats d'un esquirol o de l'esglésiade Sant Joan de Caselles. L'any passat es van fer de la grandalla i el pont de laMargineda. En aquest cas, el material utilitzat és coure-níquel i amb un tiratge de 3.000 sèries. Alhora s'hi afegeixen les 10.500 unitats de presentacions que inclouen els 8 valors facials.

Jover va explicar que enguany qui les fabricarà serà la Fàbrica de MonedayTimbre d'Espanya i les monedes commemoratives, sense tenir en compte les de col·lecció tindran un valor de 3,8 milions d'euros.

Moneda per l'acord monetari entre Andorra i la Unió Europea

tracking