Defunció d'un afectat per covid

El Consell autoritza el Govern a imposar restriccions durant dos mesos més per la pandèmia

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, aquesta tarda al ConsellSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una persona contagiada de covid va morir ahir a causa de la malaltia, segons va anunciar el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en la sessió de Consell General d'aquest dimecres a la tarda. Aquest òbit eleva a 155 les víctimes del virus al Principat des del març del 2020 en una jornada amb la notificació de 24 nous positius en l'última setmana que incrementa el total d'infeccions diagnosticades a 46.113. Els casos actius baixen a 68 que representen 26 menys que els notificats dimecres passat, s'han recuperat 45.890 afectats per la infecció amb les 49 altes registrades els últims dies i no hi ha cap persona ingressada a l'hospital, va detallar el ministre.

El titular de Justícia i Interior va fer públiques les dades de l'actualització sanitària en la sessió convocada per facultar al Govern per adoptar restriccions per la pandèmia durant dos mesos més. Els consellers generals va aprovat per assentiment la petició de l'executiu per poder imposar mesures sanitàries si augmenta la incidència de la covid. Josep Maria Rossell va remarcar que la situació actual és que encara es produeixen contagis de coronavirus amb l'afegit del retorn de part de la població que ha finalitzat les vacances i la tornada a les aules dels infants per l'inici del curs escolar. Per això, va recalcar que "cal actuar amb prudència" i mantenir la facultat del Govern perquè pugui aplicar mesures per protegir la salut pública.

Josep Pintat va anunciar el vot favorable dels parlamentaris de terceravia desitjant "que ben aviat es vegi el final" i Pere López va destacar el suport al Govern en aquest tràmit per aplicar si cal accions contra la covid. La consellera Ester Molné en representació dels tres grups parlamentaris que integren l'executiu va destacar que "cal seguir alerta" amb la incidència del virus perquè arriba la tardor i l'any passat es va registrar un repunt de casos en aquest període.

El ministre Portaveu, Eric Jover, va assenyalar en la roda de premsa del consell de ministres que les dades de la pandèmia "són bones i hi ha poca pressió sanitària" però "és necessari mantenir aquesta eina per si a la tardor o quan ens aproximem a l'hivern hi ha repunt" de contagis i per això es va demanar la pròrroga de la facultat per aplicar restriccions.

tracking