x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
acord de govern

El Govern allarga 8,2 anys la concessió del túnel d'Envalira

La societat que gestiona la infraestructura va fer la sol·licitud tenint en compte la disminució dels ingressos durant la pandèmia
El trànsit de vehicles al túnel d'Envalira va disminuir durant la pandèmia.

El trànsit de vehicles al túnel d'Envalira va disminuir durant la pandèmia.

El trànsit de vehicles al túnel d'Envalira va disminuir durant la pandèmia.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/09/2022 a les 11:42
El Govern va acordar en la reunió d’ahir allargar la concessió administrativa del túnel d’Envalira per compensar les pèrdues registrades per la societat que el gestiona a causa de la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, la concessió, que havia de finalitzar el 5 d’agost del 2048, estarà vigent fins al 17 d’octubre del 2056, fet que suposa que s’ha atorgat una pròrroga de 8,2 anys, tot just el que demanava la societat. Així ho va explicar ahir el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, que va assumir la tasca de portaveu a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

La proposta la va presentar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, i tenia com a objecte allargar el termini de la concessió administrativa per a la construcció i explotació del túnel d’Envalira i accessos fins al 17 d’octubre del 2056. D’aquesta manera, el Govern ha donat resposta a la sol·licitud que havia fet l’empresa concessionària, Túnel d’Envalira, SAU, al ministeri durant el mes d’abril passat. L’argument de la societat va ser que la pandèmia a causa de la covid-19 i les mesures de restricció de la mobilitat associades que va comportar van provocar una disminució del volum dels vehicles que van transitar pel túnel d’Envalira al llarg dels anys 2020 i 2021. Un fet que, tal com va apuntar l’empresa, els va causar una disminució dels ingressos que tenien previstos.

Segons va donar a conèixer l’executiu, Túnel d’Envalira, SAU, va presentar la petició d’allargament de la concessió acollint-se a la disposició addicional segons de la Llei del pressupost per a l’exercici del 2022, que introdueix la possibilitat que el termini de les concessions administratives sigui allargat, sempre, això sí, dins d’un límit i de manera justificada, per tal de restablir l’equilibri economicofinancer dels contractes de concessió administrativa. De del Govern van voler recordar que la durada d’aquesta concessió era de cinquanta anys, a comptar del 6 d’agost del 1998. Per aquesta raó, la seva finalització s’hauria produït el 5 d’agost del 2048. D’aquesta manera, l’allargament al qual l’executiu ja ha donat el vistiplau suposarà que la concessió acabarà el 17 d’octubre del 2056, “una pròrroga que correspon a l’allargament sol·licitat per la societat concessionària de 8,2 anys”.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, el ministre de Turisme i Telecomunicacions va manifestar, preguntat pels mitjans de comunicació, que no hi ha hagut cap altra demanda al Govern perquè s’allargui una altra concessió administrativa per les conseqüències negatives de la pandèmia del coronavirus.

MÉS

-Observatori d'Igualtat
L’estructura de l’Observatori de la Igualtat es reformula per reforçar-ne l’eficiència i l’eficàcia, substituint les comissions per un grup transversal.


-Batxillerat

Educació publica els programes de batxillerat professional dins de la voluntat d’adaptar l’oferta a les necessitats i anar en la línia europea.

-Barreres
Territori i Habitatge adjudica la campanya de col·locació i reparació de barreres de seguretat en carreteres generals per a l’any 2022.

-Torre dels Moros
Cultura adjudica el concurs per portar a terme una intervenció preventiva a la Torre dels Moros (Castell de les Bons) d’Encamp.

-Radio Andorra
El ministeri de Cultura licita un concurs per fer la vuitena fase de catalogació i dinamització dels fons discogràfic de l’antiga Radio Andorra.

-Andorra Turisme
Demà, un cop acabades les obres de rehabilitació, s’inicia el trasllat del ministeri de Turisme a l’edifici de Radio Andorra, començant per Andorra Turisme.
Etiquetes
  • #9 Meri
    (02/09/22 21:18)

    Fins al 2056 ... Una passada

    Respondre
  • #8 Maria
    (01/09/22 22:28)

    Una vergonya! Aquest túnel ja hauria de ser obert des de fa anys. Ens hem de menjar amb patates el túnel dels dos Valires amb dos carrils que està inutilitzat i val un paston i aquest túnel que accedeix a una part d'Andorra i és necessari, a pagar! A sobre caríssim! Quin és el criteri? Això es diu discriminació a una part de la població del Pas.

    Respondre
  • #7 Pomèrio
    (01/09/22 13:27)

    8,2 anys, quant es?

    Respondre
  • #6 Tunel d'Envalira
    (01/09/22 12:13)

    my car RS6 gas gas! va dir..
    Tunel d'Envalira : un altre "invent" nefast del govern Forné.

    Respondre
  • #5 Repi
    (01/09/22 09:37)

    Jo he perdut un dron. Govern men regala 8? Ho trobo just.

    Respondre
  • #4 my car RS6 gas gas!
    (01/09/22 08:31)

    quina gran "tifa" aquest túnel! ho haurem de pagar durant tota la vida!!!

    Respondre
  • #3 dgeee
    (01/09/22 08:19)

    Es clar, pels ciutadans que hem registrat pèrdues per la pandèmia ja no ens faran pagar IRPF igi ni foc i lloc els pròxims 8.2 anys. Ah no, que s'ha de ser del club o familiar o amiguet.

    Respondre
  • #2 Vergonya
    (01/09/22 07:22)

    Quina clase politica tenim!!!

    Vergonya nacional el tema del tunel d'envalira!

    Respondre
  • #1 The Observer
    (01/09/22 06:28)

    Tot plegat una vergonya. Enhorabona DA

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts