energia

El consum d'electricitat s'incrementa l'11,2% des de començament d'any

Empreses i administracions gasten més i baixa l’ús domèstic

Llars i enllumenat públic consumeixen menys electricitat.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dades acumulades de consum d’energia elèctrica des del gener fins a final de juliol constaten que s’ha experimentat un augment de l’11,2% respecte al mateix període de l’any anterior. Les xifres recollides pel servei d’Estadística recullen una davallada en els usos domèstics (del 2,3%) però un creixement generalitzat en els sectors econòmics i també les administracions. L’augment més gran l’han experimentat les estacions d’esquí, que els primers set mesos de l’any van gastar un 86,3% més. Una dada que s’ha de matisar perquè l’any passat la temporada de neu va estar molt limitada per la covid. Una circumstància que també s’ha de tenir en compte en el cas de l’hoteleria i la restauració, que entre el gener i el juliol van gastar un 36,5% més d’electricitat que en el mateix període de l’any anterior. Quant a les administracions, el creixement del consum ha estat del 5,1%.

A la baixa, a més dels usos domèstics, ha anat la construcció i annexos (3,2%), l’enllumenat públic (3,2%) i els serveis financers (1,6%). En xifres absolutes, el consum d’energia elèctrica ha estat de 321.661 MWh. L’any anterior va ser de 289.141 MWh.

Si es té en compte només el darrer mes amb dades, el juliol, l’augment de consum ha estat del 3,8%. Se n’han gastat 37.100 MWh i el juliol del 2021 van ser 35.729.

El repte que es marquen Govern i FEDA és reduir prop del 20% el consum elèctric.

tracking