57a promoció del cos

Quinze aspirants a agent de policia

Les proves físiques van començar ahir amb només quatre dones entre els candidats

Quinze aspirants a agent de policiaCOS DE POLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quinze candidats, onze homes i quatre dones, a la nova promoció d’agents de policia van començar ahir les proves de selecció per cobrir vuit places vacants. Les primeres que s’han realitzat han estat les físiques, que van tenir lloc a l’Estadi Comunal amb els candidats enfrontant-se al circuit de resistència, habilitat i força. Es tracta d’un total de 10 exercicis en un recorregut que combina els obstacles amb diverses voltes a l’estadi, va explicar el sergent Sergi Lechuga, cap de formació de la policia. Els homes han d’aconseguir completar el circuit en menys de 13 minuts i mig, i les dones en menys de 16. “Són proves estàndards en l’àmbit europeu que no són excessivament complicades”, va dir el sergent, que amb referència a la presència de dones al cos va admetre que se’n necessiten més. “Esperem que les quatre candidates que s’han presentat arribin al final. Seria important per a nos­altres”, va afegir.

Ahir també va tenir lloc la prova de velocitat, consistent a sortir d’un vehicle policial i recórrer 60 metres en el mínim temps possible. L’examen físic continuarà avui amb la prova de muntanya i finalitzarà a la tarda amb el test de resistència, de nou a l’Estadi Comunal. Les proves escrites professional i cultural estan previstes per al5 de setembre.

Els candidats que superin totes les proves, les primeres sense restriccions des de l’esclat de la pandèmia, hauran de passar un període de formació d’una durada màxima de nou mesos. Un cop hagin completat la formació, seran nomenats agents de policia en període de prova.

Les vuit places de policia vacants per a aquest concurs corresponen a jubilacions i excedències, i se sumen a les que ja s’han anat cobrint els darrers anys. Cal recordar que des del 2017 la policia ha anat convocant concursos any rere any per anar cobrint places. En tot aquest temps, s’han nomenat 68 nous agents de policia de quatre promocions diferents, la gran majoria per suplir jubilacions. Aquesta serà la 57a promoció.

Una aspirant fent una de les proves.

tracking