x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
patrimoni natural

Majoral defensa una ordinació conjunta per protegir el Madriu

El cònsol lauredià confia en l’acord de tots els comuns “suavitzant”, si cal, el text inicial
La vall del Madriu va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco.

La vall del Madriu va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco.

La vall del Madriu va ser declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Fernando Galindo
Actualitzada 29/08/2022 a les 12:12
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, confia que els comuns implicats en la gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror (Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp) es puguin posar finalment d’acord per elaborar una ordinació conjunta i que, d’aquesta manera, es pugui donar un impuls a la promoció d’aquest paratge natural, declarat com a patrimoni de la humanitat per la Unesco.

Majoral s’ha referit a aquesta qüestió després que la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, recordés que hi ha una zona tripartida en què no hi ha una regulació i on, per tant, no es pot multar per impedir-hi el trànsit rodat i indiqués que és el comú de Sant Julià de Lòria el que “ha de moure fitxa”. “La voluntat d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella per protegir el Madriu ha quedat clara i manifesta, i ara queda veure quin és el posicionament de Sant Julià”, va explicar Gili, que dies enrere havia deixat constància, a les xarxes socials, d’una moto de trial pels voltants de l’estany de la Nou, que es troba dins la zona tripartida.

El cònsol lauredià, per la seva banda, va admetre com una possibilitat que Sant Julià elabori la seva pròpia ordinació prohibint el trànsit de motos a la zona tripartida, davant dels “llimbs” que s’ha constatat ara, però va indicar que “seria òptim que la vall tingués una única ordinació i que els seus usuaris sabessin a què atenir-se”. En aquest sentit, Majoral entén que els quatre comuns haurien de fer un esforç per posar-se d’acord i aprovar una ordinació conjunta.

Majoral va recordar que va ser el comú escaldenc el que va rebutjar l’ordinació que proposaven els altres tres comuns implicats en el territori i, per aquesta raó, Escaldes-Engordany i Andorra la Vella s’han decantat per una normativa pròpia. “Crec que s’hauria de veure si podem suavitzar la redacció que es va fer i d’aquesta manera es regularia tot el que es pot fer a la vall del Madriu”, va afegir Majoral.

I és que, segons el cònsol lauredià, “si no podem trobar la manera d’avançar tots junts, no es podrà promocionar la vall”. “Espero que tots plegats puguem posar seny”, va afegir el cònsol lauredià. Aquest apropament entre tots els comuns s’hauria de concretar a partir del mes de setembre, quan la comissió de gestió té previst celebrar una nova reunió.
Etiquetes
  • #4 Totalment d'acord
    (29/08/22 14:10)

    Xavi va dir..
    De que va aquest Sr.Cònsol, primer arregli casa seva, vostè no es cap exemple ha seguir, donant maniga ampla a les motos a la seva parròquia, quina poca vergonya que te que te, molt lamentable.

    Respondre
  • #3 Andreu
    (29/08/22 13:09)

    Una legislació sense un control real, efectiu i contundent, no serveix per res. O posen mitjans per fer-ho complir o això continuarà sent can pixa. 

    Respondre
  • #2 motogp
    (29/08/22 13:08)

    Aquest senyor i gran amant del trial, donant lliçons de que. Heu vist com esta la muntanya pujant la Rabassa?????? Feu riure s'us omple la boca parlant de patrimoni de L'Unesco però permeteu aquestes destrosses. Bravo Pepet.

    Respondre
  • #1 Xavi
    (29/08/22 12:25)

    Aquest senyor ha estat incapaç de regular el tema d accés amb motos i ara vol anar donant lliçons als altres comuns . Cada un que mani a casa seva i pau entre tots 

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts