Govern retreu a la policia el mal ús del GPS i les càmeres de seguretat

Un comandament les va usar per obrir uns expedients a 5 agents que patrullaven al Pas

Un vehicle de la policia al Pas de la Casa.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Govern ha arxivat els expedients oberts contra cinc agents de la policia per suposades irregularitats en el patrullatge que haurien fet al Pas de la Casa en ple confinament per la pandèmia de coronavirus. Uns expedients per una falta molt greu que es van obrir contra tres patrulles diferents en tres jornades diferents. Un comandament de la policia els va obrir perquè els agents van marcar en el full de treball que havien fet tasques de patrulla local al Pas de la Casa tot i que en algun moment del servei van estar dins del despatx de policia de la localitat encampadana. El comandament va fer servir les càmeres de seguretat i el GPS dels vehicles per saber què havien fet els agents i va obrir l’expedient per falta molt greu, que pot comportar l’expulsió del cos dels policies.

Els agents van presentar recurs a l’expedient, aprovat per la direcció del cos i al qual el ministeri de l’Interior en va donar el vistiplau, al·legant que durant l’estona que van estar al despatx del Pas de la Casa van estar fent feines burocràtiques i que es tractava de nits tranquil·les i en ple confinament. En haver marcat en el full de treball que havien fet tasques de patrulla local, el comandament va considerar que havien falsejat documents.

Ara el Govern ha arxivat l’expedient perquè considera que no s’ha falsejat cap document i que s’ha fet un ús il·legal de les càmeres de seguretat i el GPS vulnerant les lleis de protecció de dades i de seguretat pública.

tracking