temporal

Desallotgen cinc veïns d'un edifici d'Erts per la pluja

La intensa tempesta ha provocat inundacions i talls de llum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions han tornat a afectar intensament aquesta tarda diversos punts del Principat però han incidit especialment a la parròquia de la Massana i al nucli d'Erts. L'aigua i els sediments arrossegats han obligat a tallar puntualment la carretera i després a donar-ne pas alternatiu i han afectat els baixos d'un edifici proper. Cinc veïns han estat desallotjats pel risc que presentava el bloc i passaran la nit en hotels o cases de familiars. Demà es reevaluarà la situació.

D'altra banda, FEDA ha informat d'incidències a Vila, al Forn de Canillo, una part de Soldeu i a Incles, que han deixat sense llum durant unes hores als veïns.

Diversos usuaris han compartit a través de les xarxes socials imatges que mostren la intensa pluja que cau des de les 18.30 hores aproximadament. A alguns punts, com a la Massana, la tempesta ha anat acompanyada de pedra.

La previsió de demà torna de ser de matíassolellati tarda de ruixats, que podrien ser més febles que els d'avui. Les temperatures màximes de demà i l'inici de la setmana s'enfilaran fins als 29 graus a Andorra la Vella, tot i que el dilluns podrien tornar-se a produir ruixats dispersos a la tarda. L'estabilitat podria arribar el dimarts, per quan es preveu ple domini del sol.

D'altra banda, les precipitacions d'ahir, que van afectar sobretot al sud d'Andorra, van deixar 18,8 mm al Roc de Sant Pere, 5,3 mm a Aixàs i 2,8 mm a la Borda Sabaté. Les acumulacions es van registrar en molt poca estona, segons apunta Meteo.

tracking