CULTURA

Visita a la reconstrucció de la farga del Madriu

La ministra de Cultura ha estat acompanyada pels cònsols de les diferents parròquies

La visita s'ha fet aquest matí a la FargaComú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas; el cònsol menor d'Andorra la Vella, David Astrié; el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, han acompanyat a la ministra de Cultura, Sílvia Riva, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror per veure in situ els treballs d'intervenció arqueològica de la Farga, segons informa el comú d'Andorra la Vella a les xarxes socials.

Per la seva banda, la corporació escaldenca ha informat queGili, i la consellera d'Acció Social i Recursos Humans, Magda Mata, han visitat els treballs a la Farga del Madriu acompanyades d'una delegació comunal. La corporació destaca que la visita ha permès constatar que Escaldes-Engordany és una parròquia amb béns significatius del patrimoni cultural del país.Durant la visita, Rosa Gili ha conversat amb l'equip que està treballant al jaciment després

de l'exposició dels avenços registrats en el projecte per part del seu coordinador.Els vestigis arqueològics localitzats cobreixen prop de sis segles d’història de la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Així mateix, també han aprofitat per conèixer de prop la Farga del Madriu els participants al Campus Natura que té lloc aquests dies a la borda de Ràmio.

El projecte, pilotat pel departament de Patrimoni Cultural, té per objectiu salvaguardar aquest jaciment arqueològic i potenciar un jaciment singular i exemple únic de la farga catalana del segle XVIII inèdit als Pirineus declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) que es troba a la vall.

tracking