SALUT

Suspès el producte Bodygoal per reaccions adverses

El producte es presenta com un complement alimentari d'origen vegetal, però s'ha comprovat que conté sibutramina

El producte de l'empresa Upgrade Beauty Corporation LTD International Hou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu informa que se suspèn la comercialització –gratuïta o de pagament–, la distribució a l'engròs, la fabricació, l'explotació, l'ús, la possessió amb vista a lavendao distribució gratuïta, la importació,l'exportaciói la publicitat del producteBodyGoalde l'empresaUpgradeBeautyCorporationLTDInternationalHousea causa del'alerta que ha rebut l'Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments i Productes de Salut francesa (ANSM) per reaccions adverses produïdes després del consum, segons informen en un comunicat. En aquest sentit, s'han detectat rampes abdominals, nàusees, vòmits, diarrea, febre, atacs d'ansietat, marejos, al·lucinacions i taquicàrdia. Per això, Govern recomana no consumir-lo en casquees tingui.

El producte es presenta com un complement alimentari d'origen vegetal, peròuna anàlisidel seu contingut ha comprovat que conté sibutramina, un principi actiuanorexigen–supressor de la gana– relacionat amb l'amfetamina i que actua inhibint la captació de noradrenalina, serotonina i, en menor mesura, dopamina. Govern informa que qualsevol producte que contingui sibutramina té la consideració de medicament i, per tant, no es pot posar al mercat sense autorització com a tal. La sibutraminaprodueix un augment de la freqüència cardíaca i de la pressió sanguínia i s'han constatat casos d'arrítmies, cardiopaties isquèmiques i accidents vasculars relacionats amb el seu consum.

Per això, França va prohibir la comercialització de sibutramina el 2010, després que s'enregistrés un important nombre d'efectes adversos, especialment de tipus cardiovascular, en les persones que ho prenien com a tractament de l'obesitat.L'anàlisi sobre el benefici/risc que vaefectuarl'Agència Europea del Medicament(EMA) va implicar-ne lasuspensió.

Pel que fa a aquest producte, al mercat gal, s'adquireixtradicionalment al web bodysherry.com. L'Àrea de Recursos Sanitaris del ministeri de Salut recorda que només el circuit de les farmàcies i les seves pàgines web autoritzades per a lavendaen línia de medicaments, revisades periòdicament per les autoritats sanitàries, ofereixen garanties sobre la qualitat, l'eficàcia i la seguretat dels medicaments adquirits. Per aquest motiu es desaconsella adquirir medicaments fora d'aquests circuits.

L'Agència Nacional de Seguretat dels Medicaments i Productes de Salut francesa (ANSM) ha estat alertada per reaccions adverses produïdes després del consum del producte 'BodyGoal' de la marca 'BodySherry', que inclouen rampes abdominals, nàusees, vòmits, diarrea, febre, atacs d'ansietat, marejos, al·lucinacions i taquicàrdia.

tracking