Menys de cent casos de covid per primer cop des de l'octubre

Els contagiats se situen per sota del centenar per primera vegada des de l’octubre del 2021, confirmant la tendència a la baixa

nou stoplab test antígens la covid-19 creu Roja passatge EuropaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les xifres de la pandèmia continuen relaxant-se, amb menys d’un centenar de casos actius al Principat. En concret, ahir hi havia 82 persones amb covid, 44 menys que fa una setmana, quan l’actualització sanitària del ministeri de Salut en va registrar 126. D’aquesta manera, la covid dona una treva després de deu mesos sense registrar dades tan baixes. I és que l’última vegada que els casos actius al país van estar per sota del centenar va ser el 26 d’octubre de l’any passat, quan se’n van comptabilitzar 91.

Durant la darrera setmana, Andorra ha notificat 52 nous contagis, mentre que 96 persones s’han recuperat de la malaltia. El total d’infeccions des que va començar la pandèmia ascendeix a 46.027 i les altes se situen en 45.791. Ara bé, 154 han mort per culpa de la malaltia.

Pel que fa als ingressos, l’hospital Nostra Senyora de Meritxell continua sense cap pacient internat amb el virus des de la setmana passada, després que els dos afectats que hi havia al centre rebessin l’alta. Ara bé, l’UCI ja es prepara davant d’un eventual repunt dels casos. Així ho va explicar ahir el cap de la Unitat de Cures Intensives, Mario Alfar, que va indicar que “ningú no té una bola de cristall” i que cal ser previnguts. L’internista va recordar que “quan estàvem al pic màxim de la covid i ho vam necessitar, vam disposar de 10 llits extres” per atendre els pacients. Això, va apuntar, “va donar marge per formar infermeria i fer extensible la unitat”. En aquest sentit, Alfar va sostenir que “creiem que és necessari de cara a l’hivern perquè encara que diuen que la covid anirà disminuint, volem estar preparats per si no fos així”.

Poc èxit de la 4a vacuna

Des de l’inici del pla de vacunació, s’han administrat un total de 159.222 vacunes. D’aquestes, 58.167 han estat primeres dosis, 57.538 segones i 42.743 terceres. Ara bé, només s’han administrat 774 quartes vacunes, el que suposa un 4,5% dels majors de 60 anys. Malgrat això, fonts de Govern en fan una bona valoració, ja que bona part de la població està immunitzada i la quarta dosi només és una recomanació. Així, de moment, les fonts indiquen que es continuarà seguint les recomanacions de l’OMS que aconsella oferir-la als majors de 60 i persones amb immunodepressió, i no es té previst baixar l’edat més enllà dels 60 anys.

CLAUS

Menys de 100 positius

El nombre de casos actius baixa del centenar per primera vegada després de 10 mesos i se situa en 82. Així, es continua amb una tendència a la baixa.

L’uci es prepara

Malgrat que actualment no hi ha persones ingressades per la covid-19 a l’hospital, l’UCI està preparada per un possible repunt dels casos.

744 quartes dosis

De moment, l’executiu no es planteja baixar l’edat de la quarta dosi. Se n’han administrat 744, el que suposa un 4,5% dels majors de 60 anys.

tracking